You are not logged in.

Search results

Search results 1-20 of 20.

Saturday, October 10th 2020, 1:41pm

Author: ORHAN AFACAN

Ermenistan In Korkusu

ERMENİSTANIN KORKUSU İçine sinmiyor artık korkusu. Ortalığı sardı KORKU kokusu Ermeni askere ,doğal doğrusu Ne şanlıdır Azerbaycan ordusu ..

Monday, October 24th 2016, 9:08am

15 Temmuz Tarihi İtibarıyle

ASIMIN NESLİNDEN HASMIN NESLİNE 15 Temmuz Tarihi itibariyle. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Sınamayın bizi asla yâriyle. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Hainler “”Truva”” adlı taburunuz. Suçlarla dopdolu suç raporunuz. Her tedbire rağmen sürter burnunuz ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Tarihi acınız, yine öcünüz. Körüklüyor sanki süper gücünüz. Gelin yetmiş ikiniz, azdır üçünüz. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Vatan için ölmek benim genimde. Bin yıllık eskimle, gelen yenimle. Ay, yıldızı...

Monday, October 24th 2016, 9:06am

Söz Konusu Vatandi

ilgi ve alakanıza tşk.

Wednesday, August 17th 2016, 3:37pm

Söz Konusu Vatandi

SÖZ KONUSU VATANDI Söz konusu vatandı, 15 Temmuz Gecesi. Ölüm, kalım yaşandı. 15 Temmuz Gecesi. Din işi diyanetin, Yönetim siyasetin. Kurtuldu memleketin 15 Temmuz Gecesi. Bu darbe tarihte ilk. Bu yüzden tedbirsizlik. Değerlendi laiklik 15 Temmuz Gecesi. Saatler: Hürriyetti. Şafak: Cumhuriyetti. Şahlanan bir milletti 15 Temmuz Gecesi. Hainler ayaklandı, Meydanlar bombalandı. Milli birlik kazandı. 15 Temmuz Gecesi. Yorumlar teferruat. Tarikatla köprü at. Türkiye için Milat. 15 Temmuz Gecesi. ORHA...

Wednesday, March 2nd 2016, 9:40am

600 Terörist 7 Kahraman

Kule altmış dörtte yedi kahraman. Altı yüz teröristti püskürttü. Ne bir can kayıbı, ne bir aman Altı yüz teröristti püskürttü. *** Şahadet parmağı vatan, tetikte. Çocuklar arpacık yana beşikte. Ölümle, İstiklal adım eşikte. Altı yüz teröristti püskürttü. *** Sağ kalmak, kalmamak Hakk’ın takdiri. Biten mermi, şişen silah tedbiri. Yürekte tevekkül, dilde tekbiri. Altı yüz teröristti püskürttü. *** El bombası, roket, roket peşine. Yüzlerce karşılık bir ateşine. Irkında rastlanır ancak eşine. Altı y...

Friday, February 19th 2016, 10:19am

600 Yüz Terörist,7 Kahraman

Kule altmış dörtte yedi kahraman. Altı yüz teröristti püskürttü. Ne bir can kayıbı, ne bir aman Altı yüz teröristti püskürttü. *** Şahadet parmağı vatan, tetikte. Çocuklar arpacık yana beşikte. Ölümle, İstiklal adım eşikte. Altı yüz teröristti püskürttü. *** Sağ kalmak, kalmamak Hakk’ın takdiri. Biten mermi, şişen silah tedbiri. Yürekte tevekkül, dilde tekbiri. Altı yüz teröristti püskürttü. *** El bombası, roket, roket peşine. Yüzlerce karşılık bir ateşine. Irkında rastlanır ancak eşine. Altı y...

Thursday, January 21st 2016, 10:46am

Sifir Bir Numara Adana

RESİMLİ HALİYLE AŞAĞIDAKI LİNKTEN--- http://www.kozanbilgi.net/sifir-bir-numa…ri-adana‏.htmlt Sıfır bir numara, şehir Adana. Ceyhan, Seyhan sende nehir Adana. Etmedi terörist tehir Adana. Bu günde konuldu şehit bağrına. İlk terör şehidin seksende oldu. Terör şehitleri Albümün doldu. Birlik, beraberlik en güzel yoldu. Bu günde konuldu şehit bağrına. Masumiyettir her pamuk kozası. Ancak oldun artık şehit ovası. Şahadet kokuyor günün havası. Bu günde konuldu şehit bağrına. Ova na yapmışsın yeşili d...

Friday, August 14th 2015, 11:25am

Can Boğaz Gelince Ne Yaparsın

Ansızın boğaza canın gelince Nereye bakarsın, neler yaparsın? Ölüm durumunu aklın bilince Nereye bakarsın, neler yaparsın? Eşin, yavrun, dostun çoğu başında. Dua yarışında, su telaşında. Bir hareket yok gözünde, kaşında. Nereye bakarsın, neler yaparsın? Gözlerin tekbir yere odaklanmış, Aradığın neyse sanki saklanmış “İyileş “diye çok şey adaklanmış Nereye bakarsın, neler yaparsın? Geçtimi aklından hayat filimin Faydası yok, gördün gücün, ilimin. Orhan zamanıdır gönül dilimin. Nereye bakarsın, ne...

Friday, August 14th 2015, 11:23am

orhan afacandan selamlar

ilgi ve şiirinize teşekkürler.

Wednesday, July 29th 2015, 9:22am

Şehit Edildim Kalleşce -

Şehit Edildim Kalleşçe CEYLANPINAR ŞEHİTLERİNE Resmi tören yapmayın ben darılmam. Tabutla yeter bayrağa sarılmam. Yüz yüze mücadeleden hiç yılmam Şehit edildim ne yazık kalleşçe. Şehitle olur devletin bekası Devamlı ölümle onun alakası. Vatan aşkının böyle aslı, ası. Şehit edildim ne yazık kalleşçe. Düşman uyumazmış uyursa da su. Uykumu yaptılar seherde pusu. Silahı susturmuş benden korkusu. Şehit edildim ne yazık kalleşçe. Adına benzerdi Ceylanpınar'ı m. Acımla anılır ona yanarım. Her seher,her...

Sunday, April 12th 2015, 3:00pm

Vucüdumu Inceledi

VÜCUDUMU İNCELEDİM ÖMRÜNCE AYNADA İnceledim vücudumu ömrümce aynada En güzel benim yüzüm sanırım bu dünyada. Kulaklarım,kaşlarım en münasip durumda. Ağzımı,burnumu başka bir yere koyamadım. Gözlerim,göz bebeğim harika ve kusursuz. Görüşü,düşünce gibi sınırsız ve sonsuz. Hiçbir şeye benzemiyordu gözlerim onsuz. Göz kapağımı,kirpikleri atlayamadım. Düşünce demişken ben,Aklımı aldım ele. Neneden,nasıl,niçindir tasarlayamadım. Ne demeli bilmem ki bir et parçası dile. Tefsir yapacak bir lüğat'a rastl...

Friday, June 6th 2014, 10:09am

Kaçirilan Çocuklar

Kuzucukları kurtlar kapıyorlar Fırat'ta. İnleri Kandildedir, niyetleri besbelli. Anaların yüreği paniktedir sıratta Kaçırılan Çocuklar iki bin üç yüz elli. İmralı, söylerse çocuklar eve dönermiş İmralı söylemezse pek çok ocak sönermiş Nevruzda silahsızlanmayı, barışı önermiş Kaçırılan Çocuklar sayesinde öndermiş- ''Yavrumu istiyorum'' eylemi ilginç gelmiş Görülmeyen bu eylemle örgüt linç edilmiş. Korkulan o ki: kamu bunu bilinç edinmiş. Kaçırılan Çocuklar siyasi malzememiş. Anlayamadım gitti nas...

Saturday, April 27th 2013, 2:11pm

Taş Atan Çocuklar

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR-ORHAN AFACAN Sanki oyundasın taş atan çocuk Cahil mi, cesur mu sonra görürsün Seni kimler böyle oynatan çocuk Sanmam bu eğlencen çok uzun sürsün Sökülen kaldırım, ayaklarındır Ölünceye kadar bir kötürümsün Kundaklanan dükkân yarınlarındır Vicdanında yargılanan cürümsün Elinde molotof, yuzünde maske Neden bir gizliliğe bürünürsün Yıllarca sonra, desen bile keşke Vatan ahı ağırdır, sürünürsün. Senin yaşıtlarda taso salgını Yahut bir iple topaç çevirirsin. Oyun sandığın işlerin çı...

Friday, April 19th 2013, 2:31pm

Gaziemirin Kalbi

GAZİEMİR'İN KALBİ Yüz kırk metre yüksektir Denizden rakımı Gaziemir’in Kalbi Arda Çarşı Meydanı. Dört mevsim gece, gündüz serin rüzgâr akımı Gaziemir’in Kalbi Arda Çarşı Meydanı Çarşı Meydanından yolun geçmezse eğer Hüzün olur içinde görmediğin çok değer Milli günlerimizde çelenklerle süslenir Dalgalan bayraklarla kalplerimiz hislenir. Yan yanadır Camiyle, Atatürk’ün anıtı. Cumhuriyetle, Laikliğin, uyumlu kanıtı. Zaman, zaman karışır ‘Korkma Sönmez’ ezanla. Dinle de; Türk olmak, Müslüman olmak n...

Friday, April 19th 2013, 2:29pm

Mutluluk Arayanlara Müjde-Mutluluk Söz Verdi

-------------------------------------------------------------------------------- http://youtu.be/DHiLQM2kLSE diştan olan bu kaydı sdudyo ortamında yapmak istiyoruz. Sponsor olacaklara duyurulur ORHAN AFACAN Mutluluk söz verdi Bu hasret,gözyaşı birgün bitecek Bizimde elimiz gonca derecek. Fakat biraz zamansabrımız gerek MUTLULUK SÖZ VERDİ BİZE GElECEK GELDİMİ BİR DAHA HİÇ GİTMEYECEK. Sanmaki falcının yalan falında Ne adaklardadırne Kaf Dağında. Sevgininsaygının az uzağında MUTLULUK MSÖZ VERDİ BİZ...

Thursday, May 17th 2012, 3:10pm

Metre Kareye Alti Bin Mermi

Bir metre kareye altı bin mermi Çanakkale Olmak böyle bedel mi? Üç bin mermiyle zırh giymiş her beden Türklük ve Müslümanlık tek bir neden. Gökten, yerden, dört yandan bir afat Savaş yeri değil sanki Arafat. Yedi ülke düşman, Mehmet bir ülke Dünyaya yeter Mehmet teki ilke& Yürekler bir top, bakışlar süngü Düşmanın kudret, kısır bir döngü Alçak gibi, kalleş gibi geldiler İnsanlığı, mertliği öğrendiler& Çanakkale sen Uhut'sun, Bedir'sin. İstanbul için tarihi kilitsin. İstanbul yönünde Çan'ın ibre...

Thursday, May 17th 2012, 3:08pm

Bağrimizda Bir Hain

Quoted from "TurkEce/GnL" Zevkle okudum ellerinize, yüreğinize sağlık Güncel bir o kadar da güzel bir şiir... Bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler ilgi ve alakanıza tşk

Friday, December 23rd 2011, 10:28am

Bağrimizda Bir Hain

Yıllardır bağrımızda bir hain elin koru Yirmi beş defa yaktı, baskınla şafağa doğru Görünce cesareti, görünce hain zoru Geri bakmadan kaçtı Kuzey Irağa doğru. Meydanlar doldu taştı teröre lanet için Herkes Mehmet, Mehmetler hazır şahadet için Tek bayrak, tek dil, tek devlet, tek millet için Birlikte yürüyoruz yeni bir çağa doğru. Yeni, yeni kabuk tutarken gönül yaramız Çok acı yaktı bağrımızı ecelin koru Yedi onda iki güçle sarsıldı Van'ımız ‘'Sevgi apartmanı'' kapandı toprağa doğru. Başladı sa...

Thursday, May 5th 2011, 10:39am

Medineli Bir Yar

Medine de beni bir ENSAR gibi kabul et Az da olsa kalbimde aşk var gibi kabul et Âlemlere rahmetsin, Habipisin Rabbimin Sende beni kendine bir yar gibi kabul et Gidilecek yer bilmem, yol bilmem, hiç dil bilmem Doğru dürüst bile ben ,elifi söyleyemem.. Yalnız rızan içindir Medineye bu gelmem Sende beni kendine bir yar gibi kabul et Nübüvvette Hatice destek veren sırdaşın Ravza da bile Sıddık, Ömerle arkadaşın Cebraile gelince öğretmenin, kardaşın Sende beni kendine bir yar gibi kabul et ORHAN AFA...

Tuesday, October 5th 2010, 9:08pm

Tanik Gerçeği Söyle

Kaç eşin boynu bükük,annenin bağrı yanık Kaç evde huzur yok,kapı,pencere kapanık. Kaç masum suçsuz yere yıllardan beri sanık Vicdanını dinlede gerçeği söyle Tanık. Duvarlar defter olup tahliye hesaplanır Her sanıye bağrıma hancer gibi saplanır. Bütün ümitlerimiz ifadende toplanır Vicdanını dinlede gerçeği söyle TANIK. Ölümü getirmıyor dualarla,dilekler. Yalana mağlup oldu bükülmeyen bilekler Eşim,dostum beni kötü biri bileçekler Vicdanını dinlede gerçeği söyle TANIK. Her gecen gün toplumdan bir ...