Sie sind nicht angemeldet.

• »nedemeliyimki« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 20. Oktober 2007

• Nachricht senden

1

Montag, 4. Mai 2009, 08:45

port sorunu

Arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım, smartnet marka kablosuz modem kullanıyorum, masaüstü bilgisayarımda port kapalı görünüyor kalabalık radyolara girdigimde ses ve yazılarda sürekli kesilme oluyor, az kişinin bulundugu yerlerde böyle bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar.Nettede aradım tüm modemlerde port açmak için program diye bir program buldum fakat sanırım programda eksik birşeyler var açılmıyor. Smartnet marka modemde portu nasıl açacagımı bilen arkadaşlar varsa yardım rica ediyorum.Teşekkürler

beratcan

Erleuchteter

• »beratcan« ist männlich

Registrierungsdatum: 6. Juli 2007

• Nachricht senden

2

Montag, 4. Mai 2009, 10:57

nedemeliyimki,

SmartNet ARC4p Modemlerde Port Açma

Modeminizin setupına girebilmek için Internet Tarayıcınıza (Internet Browser) (Internet Explorer veya Netscape) Modeminizin IP nosunu (not almıştınız, örnek http://192.168.2.1) yazıp, Enter basın.

Aşağıdaki menü çıktığında Gelişmiş Kurulum tıklayın.

Gelişmiş Kurulum menüsünde önce NAT tıklayın, sonra Gelen Port tıklayın
.

Port Gönderimi menüsünü aşağıdaki gibi doldurun. Her satırın sonunda Add tıklayın.

Flatcast radyosu için gerekli port olan Protokol tipi ---> UDP olarak girin Lan port ve genel port olan bölüme --> 40123 girin aktiv kutusunu işaretleyin

NAT Ayarları menüsüne dönüp Ayarları Kaydet tıklayın.

• Nachricht senden

3

Montag, 4. Mai 2009, 11:37

çok teşekkür ederim beratcan bunları yapmadan önce sanırım sabit IP alınması gerekiyormuş önce onu yaptım, daha sonra yazdıklarını uygulamak istedim ama aynı menü çıkmadı, birde firewal dan kaynaklanıyor sorunum onu pasif duruma getirirsemde güvenlik duvarı olmayacak, sanırım ben az kişi olan radyolara girmekle yetineceğim, harcağının emek için çok sağol

beratcan

Erleuchteter

• Nachricht senden

4

Montag, 4. Mai 2009, 11:41

nedemeliyimki,

Tabiki önce ip sabitlemesi yapmalısınız onu yaptığınızı düşünerek verdim port açma bilgilerini

eğer hala mapping kırmızı ise FİREWALL ayarlarında flatcast UDP port için 40123 'e izin vermelisiniz veya onu yapamazsanız FİREWALL' ı kapamalısınız

bütün bunları yaptıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız işletim sisteminizdeki güvenlik duvarından yine flatcast UDP portu için 40123 'ü serbes bırakmalısınız

yine olmazsa pc nizde flatcast portunuzu engelliyen herhangi bir firewall yazılımı yüklü olup olmadığına bakmalısınız

örnek: virüs programları , güvenlik yazılımları ,vs.vs

• Nachricht senden

5

Montag, 4. Mai 2009, 11:44

sizi çok meşgul ettim ama pc hakkında çok fazla bilgin yok yönlendirilince yapabiliyorum, frewal hakkında yaptığım araştırmada pc de olması gerektiği olmazsa tehlikelere açık olduğumuz yazıyordu, kapatmam çok büyük sorunlar teşkil edermi acaba?

beratcan

Erleuchteter

• Nachricht senden

6

Montag, 4. Mai 2009, 11:48

nedemeliyimki,

firewall ı komple kapamak demek davetsiz misafirlere hoşgeldiniz anlamına gelir

yanlız flatcast UDP 40123 portuna izin vermek ise sadece o portun açık olması demektirki flatcast portu güvenli port'tur

sadece flatcast UDP 40123 portunuza izin vercekseniz onuda modeminizin firewall ayarlarından yapmalısınız ozaman sorun olmuycaktır

• Nachricht senden

7

Montag, 4. Mai 2009, 12:04

maalesef yapamadım nat ı tıkladıgımda menüsü yok, firewall ıda kapatmak istemedim, zahmetiniz için çok teşekkür ederim, yüreğinize sağlık uğraştırdım sizi saygılarımla

beratcan

Erleuchteter

• Nachricht senden

8

Montag, 4. Mai 2009, 12:09

nedemeliyimki,
NAT ayrı bölümde FİREWALL ayrı bölümde üstteki resimde bakarsanız Firewall biraz altta ordan yapcaksınız firewall ayarlarını

eğer firewall sizin modemde çıkmıyorsa demekki modeminizin modeli farklı ozaman firewall ayarlaınızı sizin kendi güvenlik duvarından flatcast için açmalısınız

bilgisayarınızın kendi güvenlik duvarından flatcast için port açmak alttaki başlıkta mevcut

http://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&postID=22999#22999

• Nachricht senden

9

Montag, 4. Mai 2009, 12:13

marka aynı sanırım model farklı neyse sağlık olsun, çok sağolun