Sie sind nicht angemeldet.

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: AllaTurkaa. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

maxma

Profi

• »maxma« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 23. November 2006

• Nachricht senden

1

Mittwoch, 19. März 2008, 16:10

19/20 BAGLAYAN MÜBAREK GECE Mevlid Kandili

Mevlid Kandili (Arapça:مولد، مولد النبي، ميلاد النبي) İslam dininin son peygamberi olan Hz.Muhammed'in(s.a.v.) doğum gecesi, Hicrî Rebiul-evvel ayının onikinci gecesine ve bu gecede yapılan kutlamaya verilen isim. Klasik dönemde (Asr-ı Saadet ve Dört Halife Dönemi) kandiller yer almadığı için geçmişi pek eskiye dayanmamaktadır.

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. İslam'da Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Hz.Muhammed'in(s.a.v.) doğum günü farklı mezheplerden birçok Müslüman tarafından kutlanır. Şiiler 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Vahdet Haftası ilan etmişlerdir.

Kandil Geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir adet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı 2. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.

DOGUM GÜNLERİNİN EN GÜZELİ DAHA GÜZEL NE KUTLANIRKİ.

2

Mittwoch, 19. März 2008, 16:12

tüm islam aleminin kutlu dogum gününü kutluyorum.

slowcu

Meister

• »slowcu« ist männlich

Registrierungsdatum: 2. Juni 2007

• Nachricht senden

3

Mittwoch, 19. März 2008, 16:14

İyisiyle kötüsüyle Yine Bir mevlid kandili Rabbim bize nasip etti...
Tüm islam Halkınım kandili mübarek olsun .
iyi Kandiller arkadaslar

60GeNCLiK

Meister

• »60GeNCLiK« ist männlich

Registrierungsdatum: 1. Januar 2008

• Nachricht senden

4

Mittwoch, 19. März 2008, 17:58

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller..
Ruh eşimi buLamyınca anLAdım ki eşsiz biR ruhum vaR... : )

ciciazra

Schüler

Registrierungsdatum: 29. Juni 2008

• Nachricht senden

5

Freitag, 4. Juli 2008, 19:57

Bende Herkesin Gecmis Mevlit Kandilini Kutluyorum...