Küçük bir söz yakarsa içini,dost bildklerin anlamazsa seni,koy alnnı secdeye.Al eline tesbihi,Vallahi Ondan başkası anlamaz seni...
Namaz Kılan Yaşlıyı Severim, Namaz Kılan Gence Aşığım...Hz Ömer R.A
"Allah, kendisine yöneleni doğru yola iletir." (Şûra 13) "Allah asla verdiği sözden dönmez." (Zümer 20)

Bütün cihanı araştırdım, güzel ahlâktan daha üstün bir liyakat bulamadım . (MEVLANA )

Dayan be gönlüm!Bîçâre değilsin Yaradan sana yâr.Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi" var!
Biliyorum!Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar!Ama dayan gönlüm!
Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var ! (MEVLANA )
Unutma ki ! Nefret ve Kinin ertesi Pişmanlıktır... Ve her Canlıya ölüm vardır. İnsan Ölür ama Ölmeyen İnsanlıktır. (MEVLANA )
"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir. " (Tevbe Suresi, 128 )
"Bilgi de hikmette helal lokmadan doğar; Aşk ta merhamette helal lokmadan meydana gelir. İlahi aşk; tam bir sadakat ister..
Ve aşık sadece Allah sevgisi ile huzur bulur....Aşk' ı seç!
Zira Aşk' ın tatlı hayatı olmazsa bu hayat bir yüktür.. Aşk mumu ateş gibi görünür
Ama baştanbaşa nurdur, hoşluktan, güzellikten ibarettir.." [[Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi]]

Kafire karşı ''ELİF'' gibi dimdik,Rabbime karşı ''VAV'' gibi eğilirim...

İnsanların en âcizi dua etmeyen, en cimrisi de selam vermeyendir..! (Hz. Muhammed s.a.v.)
Dedi ki: "Ben, dayanılmaz kahrımı ve üzüntümü yalnızca Allah'a şikayet ediyorum." (YÛSUF - 86)
Yusuf baştan aşağı iffet olduktan sonra, Züleyha baştan aşağı afet olsa ne yazar....

Akıllı kimse, malını güve düşmeyecek,hırsz almayacak yerde saklayandır,yani Allah yolunda harcayandır..( Abdullah bin Mesud )
İlk günah çoğu kere günahların en büyüğü değildir fakat ilk adım olması itibariyle en mühimidir.. ( Ali Fuat Başgil )
" Elif gibi, iki dünyada hiçbir şeyimiz yok ise de, doğrulukla gök kubbeyi ayakta tutarız biz."Sâib-i Tebrîzî
Kimde bir güzellik varsa bilsin ki, o ona ödünç verilmiştir, geri alınacak..! ( Mevlana )

Karanlık kabirde bir gün yalnız kalacağın hiç aklına gelmez mi ? ( Yunus Emre )

Öfken ve nefsin bir olup aklını yener; daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın.. ( Şeyh Edebali )

Küçükken Anneme Mezarlıktan Korkuyorum Dediğimde 'ÖLÜDEN DEĞiL, DiRiDEN KORK' Demişti. Zaman Gösterdi Ki;
Annem Yine Haklıydı...

Geminin yüzmesi için suya ihtiyaç vardır ama su, geminin içine girerse onu batırır; gemi için su neyse, mümin için dünya odur.
( Mevlana )