"Sana dilsiz, dudaksız sözler söyleyeceğim.
Bütün kulaklardan gizli sırlardan bahsedeceğim.
Bu sözleri sana, herkesin içinde söyleyeceğim.
Ama senden başka kimse duymayacak,
Kimse anlamayacak.."
Hz. Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)
"Yaptığın kötülüklerden, işlediğin günahlardan pişman olup da, candan Allah dediğin zaman, seni belalardan kurtarmak için senin imdadına yetişen, sana o duyguyu veren, kendini hissettiren O'dur." Hz. Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)
"Gönül gitmek isterse gidilecek yol bitmez. Göz görmek isterse görülecek yer bitmez.
İnsan çekilirse içindeki mağaraya her yanı karanlık bilir.Her yer ona mağara görünür.
İçindeki aydınlığa yürümenin yolu yollara düşmektir..!" ( Hz. Mevlâna )
"Sevgilim, belki vefa ve merhametin coşar da, kapıyı açarsın;
'Orada, ne bekliyorsun kalk, içeri gir!' diye seslenirsin ümidiyle,
Ben senin kapında oturmuş bekliyorum."Hz. Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)
"Dostun sana düşmanlık eder, haset ve kinini dışarı vurursa senden yüz çevirdi diye feryat etme. Kendini ahmak ve bilgisiz hale düşürme. Allah'a şükret, yoksullara ekmek ver ki onun çuvalında eskimedin, yıpranmadın. Ebedi dostun Allah'tır."
Hz. Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)
"Ey burnu kanasa! Hemen kadere küsüp yüzünü ekşiten! Gülden hiç ders almıyor musun? Bütün yaprakları tek tek yolsan gül yine de gülmekten vazgeçmez. Hale razı oluş şükürdür. Gül de daimi bir şükür makamındadır. Hem bilmez misin ki başına gelen sıkıntılar aslında daha büyük bir sıkıntıya set olur da başındaki belayı def ederler. O halde yüzün gülsün.." (Hz. Mevlânâ)
"Öfke, tutuşturulmuş bir ateş gibidir.Her kim ki öfkesine hâkim olursa onu söndürür ve her kim onu salıverirse, ilk yanan kendisi olur"
Hazreti Ali (r.a)
Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki: ) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın.
Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru."
(Al-i İmran Suresi, 191)
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...
Bu dünya hayatı, yalnızca bir oyun ve '(eğlence türünden) tutkulu bir oyalanmadır'. Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. Bir bilselerdi.
(Ankebut Suresi, 64)
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...