Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

1

Monday, 12.07.2010, 02:55

Photoshop ile Index Yapimi

Ewet Arkadaşlar Bir Çoğumuzun Başka Programlar Kullanarak Yaptığı İndexleri Aslında Shoop'lada Yapabiliriz
Hem Daha İyilerini Hemde Daha Görsellerini ;) Bugünlük Sadece İlk Adım Olarak İndex Yapımı Kısaca Anlatmaya Çalışacağım
Nasip Olursa İnşallah Başka Zamanda Daha Geniş Ayrıntılarını Ve Özelliklerini Anlatırım ;) Haydi Besmele İle Başlayalım :)

İlk Olarak Shoop'muzda Bir Tasarım Çiziyoruz Yani Resim Yapıyoruz :) BNen Bi Tane Yapmaya Çalıştım Ama

Tasarımımızı Oluşturduktan Sonra Menüden Kesim Aracımızı ( Slice Tool ) Seçiyoruz

Ve ResmimiziSitede Nasıl Çalıştırmayı Yani Radyo Alanını Butonlarını Felanı Felan Çizim Yaparak İşaretliyoruz
Çizim Dediğim Olay Yani Shoop'un Resmin Nerelerini Keseceğini Belirliyoruz Çizim İşlemini Shape Yada Yeni Katman Oluşturur Gibi Sağ Tıkı Basılı Tutarak Yapıyoruz ;)

Çizim Yaparken Öyle Çokta Dikkatli Olmanıza Gerek Yok Sadece Yerleri Belli Olsun Yeter Kenarları Dışarda Kalsada Olabilir
Hem Editlenme Yönünden Atıyorum Butonları Keserken Sadece Yazı Bölümünü Kesipte Çerçeve Kenar Kısımları Dışarda Kalırsa Daha İyi Olur
Çünkü İndexinizin Editlenmesi Biraz Daha Zorlaşır Bu Sayede ;)

Çizim İşlemimiz Bittikten Sonra Menüden File + Save For Web & Devices Seçeneğini Tıklıyoruz
Karşımıza Yeni Bir Pencere Açılacaktır

Save Seçeneğini Tıkladıktan Sonra Açılan Küçük Pencerede Kaydetme Seçeneğinin
Html And İmages Olmasına Dikkat Edin ;)

Bu İşlemide Save Diyip Bitirdikten Sonra Bize Gerekli Dosyaları Masa Üzerinde Biri İndex Olmak Üzere Birde İmages Olarak İki Dosya Halinde Kayıt Edilmiş Olacaktır
Bundan Sonra Shoop'la İşimiz Kalmadı Artık Gerisi Sizin Dreamweaver Bilginize Ve Yeteneğinize Kalıyor ;)
İndexi Dreamweaverde Çalıştırıp Buton Linklerinizi Eklemeyi Resimlerinize Url Almayı Unutmayın ;)

Bir Küçük Dipnot : İndexinizi Dreamweaver'e Attıktan Sonra
Body Bg Color Kodunun Hemen Başına <Center> Bide </body> Kodunun Hemen Sonuna </center> Eklemeyi Unutmayın ;)
Birde Bg Color #ffffff Olan Rengini #000000 Olarak Değiştirin ;) Aşağıda Anlatmaya Çalıştım Az ;)

<center>
<body bgcolor="#000000" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

</body></center>
..:: .☠. Sσĝυк νє Sєssỉz .☠. ::..

üŦlє qüηєş¡ ѕöηѕüη..!!!

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "ZeN" (4.01.2011, 00:43)

2

Monday, 12.07.2010, 15:46

emegine saglik babush arkadasim cokdandir aradigim vede bulamdigim bir paylasim emek verip hazirlayip buraya ekledigin icidne cok tskkürlerr arkadasim yüregin dert görmesin..
WWW.Flatcast-Terapi.com

((yesil-cimen))

Profesyonel

• "((yesil-cimen))" bir kadın

• Özel mesaj gönder

3

Monday, 12.07.2010, 15:51

BaBuSh kardes cok isimize yariycak tesekkürler paylasim icin emegine saglikk..
Boş ve abes sözlerin maskaralığını yapmaktansa güzel sözlerin
hamallığını yapmayı tercih ederim..

4

Monday, 12.07.2010, 16:22

Emeğinee Sağlıkk Fatihhh Abimmm Paylasım Icın Tesekkurler...

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• 1021982
  • Özel mesaj gönder

5

Monday, 12.07.2010, 18:39

ellerine sağlık babush çok güzel anlatım hazırlamıssın photoshopta web tasarımı yapmak gerçekten çok kolay

6

Monday, 12.07.2010, 23:08

Bir Parça Bile Yardımı Olduysa İşinize Yaradıysa Ne Mutlu Bana ;)

Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler Arkadaşlar ;)
..:: .☠. Sσĝυк νє Sєssỉz .☠. ::..

üŦlє qüηєş¡ ѕöηѕüη..!!!

7

Monday, 12.07.2010, 23:37

emeğine sağlık babush anlaşılır bi anlatım yapmışsın
paylaşım için teşekkürler
http://www.ruyaselifm.blogcu.com/

8

Thursday, 26.08.2010, 14:58

çok güzel bir paylaşım olmus emeğine sağlık

9

Saturday, 28.08.2010, 16:10

çok güzel ve bilgilendirici bir paylaşımm emegine saglık babushh tşkler
Önce Kendini Geliştir, Sonra gel beni eleştir..!

10

Saturday, 28.08.2010, 23:11

cok guzel ve harika bi anlatim olmus tskler babush

• "nisa nisa" bir kadın

• Özel mesaj gönder

11

Saturday, 28.08.2010, 23:38

çok güzel bir anlatım olmuş tşkler
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

12

Monday, 4.10.2010, 00:58

emegine saglik gercekten cok güzel anlatmisiniz bende böyle bir dersi ariyordum cok sagolunn paylasim için tsklerr

• "Biiidenem" bir kadın

• 813371
  • Özel mesaj gönder

13

Sunday, 16.01.2011, 03:00

Emegine saglık ablam harika bir analtım olmuş sadece şu var hazırlayacagımız indexin boyutu kaça kaç olacak onuda belirtirsen daha iyi olacak sanırım helede benim gibi yeni başlayacak olanlar için:))))))

• "(Görünmeyen)" bir kadın

• Özel mesaj gönder

14

Sunday, 16.01.2011, 03:05

cok guzel anlatim ama bu program bende yok :(((((((((((