Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

gece yolcusu

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "gece yolcusu"

• Özel mesaj gönder

1

Thursday, 2.11.2006, 05:07

TASIYAMAMAK !!!!!

Kanalin birinde magazin programi izlerken yine, bir hatunun aradigi erkegin tarifini verirken... beni tasiyabilmesi önemli dedi...
Bende o gün bu gün düsünüyorum bu tasima tasitma olayi ne dir diye?
Erkekler nasil kadinlari tasiyamazlar, böyle dertleri endiseleri varmidir gercekten?
Bu nasil is aklim ermiyo acikcasi, ve böyle birseye Türk toplumunda sahit oldum...

Görüs ve Önerilerinizbenim icin önemli...

)))Sibelimben(((

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

2

Thursday, 2.11.2006, 16:29

Evet, Bayan kendinden emin bir Lisan ile istegini söze getirmis,
bu pek bir bir mütevazi davranis olmamasiyla birlikte,
bir Erkegin acisindanda zannedersem bayagi itici bir tavir.
Nekadar basarili olur bilinmez (takip et derim)
"Tasima" Bir Erkegin bir Bayani "tasiyabilmesi" neye dayanir diye sormussun.
Nacizane fikirimi beyan edecegim, alinma gibi davranislardan simdiden kendimi cekiyorum (bilgilerinize).
Erkegin ve kadının yasantıya katılım farklılıklarından gelen söylesidir,
bu farklilik hem Maddiyata, hem Maneviyata,
dayanabilir.
Elbette her iki durumdada "Kadinin" daha agir basmasindan kaynaklandigi nokta oldugu icin, "Tasima" diye adlandirilir.
"Buna Türk toplumunda sahit oldum" demissiniz,
evet genelde(cogunluk diyorum TÜMÜ degil) Türk erkegidir,
sevdigini oldugu gibi kabullenemiyen, kabullenmedigi gibi,
sürekli degistirmeye calisan memnuniyetsiz tavirlar.
Bu sevginin sonu hüsran olmakla birlikte,
magdur Kadinin sevdikleri tarafindan "Seni tasimasini bilemedi" , diye Söylesiler baslar.
Sizin izlediginiz Magazin programindaki Bayan,
tahminen zamaninda böyle bir sagliksiz iliskiye maruz kalmisa benziyor ve bu nedenle bukadar iddali bir istek sergilemis,
diye düsünüyorum.
Bir Magazin programindan esinlenmis olarak actiginiz bu Konuda,
size nekadar yardimci oldum veyahut nekadar fikrimi beyan edebildim, size nekadar yeterli geldi...bilmiyorum.
Umarim diger arkadaslarda bu konuya katilimda bulunabilirler.

Sevgilerimle
)))Sibelimben(((

gece yolcusu

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

3

Thursday, 2.11.2006, 16:51

evet bencede bu böyle, erkekler böyle durumda kendilerini zayif ve rahatsiz hissediolar..
ama bana göre esinden daha az para kazanan, ve egitimi seviesi düsk olan erkek gücsüz diildir, ama böyle nedenlerden dolayi özgüveni sarsiliosa ve kendini zayif hissediosa, o zaman gercekten gücsüzdür...
sahsi fikrim benim böyle, ama erkeklerin psikolojisini henüz cözmüs diilim..
ama az kaldi, söyle ömrümün bir 28 senesi daha gecsin belki daha somut fikirlere sahip olurum

bir de sey düsünüyorum, aceba erkeklerin böyle konularda kendilerini eksik bulduklarinda zayif hissetmeleri bizim ata erk topluma has bi durum mu aceba, yoksa irk din fark etmeksizin tüm erkekler mi böyle bir zihniyete sahip...

)))Sibelimben(((

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

4

Thursday, 2.11.2006, 17:43

Erkekligin aciklanmamis nedenlerle genetiginde yatan bir "güclülük"
yillardan süregelen bir Söz konusudur,
nedendir bilinmez.
Ama bu konuyada benim getirecegim bazi düsüncelerim var tabiki... ;)
Genelinde (hepisi degil) Aileden verilen "erkekligin" egitimidir
ve bu sekildeki "egitim" cogu zaman Türk insaninda görülür.
Bu benim deyimimle kessinlikle Erkek cocugu icin sagliksiz bir egitim prosedürüdür,
birlikte getirdigi pisikolojik sorunlara bircok kez sahit olmusuzdur hepimiz.
Zaten öne sürdügünüz "Tasima" kelaminin,
ortaya cikma sebeplerinden en önemli faktorlerden birtanesidir.
Modern Avrupadan tutun Arabistana kadar "Tasima" kelimesini her yerde göreseksiniz,
fakat gercek sudur´ki , Kirsala dogru siklasmaya baslayan"Erkekligin" gercekleri agirlasiyor.
Bunun sebebini ben kendime, sadece "Cahillikle" acikliyorum.
Bazilarinin iddasiyla "cahiller" cok daha mutludur, derler.
Bende kendimce idda ediyorum, degildir...
Sebebi gercekleri ortada diyorum.

heartofeye

Orta Düzey

• "heartofeye" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Thursday, 2.11.2006, 21:43

özgürcüm( erkeklerin psikolojisini henüz cözmüs diilim..) demişsin evet arkadaşım dogru diyosun sen bayanların piskolojisini çözdüğün içinn bilmiyosun :lol:
evet bu erkeklerin bayanları taşıyamam konusnda tamamyıla sibelime katılıyorumm valla elerine saglik sibelim tam benim düşüncelerimi yazmışsınn
:harika:

gece yolcusu

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

6

Friday, 3.11.2006, 01:26

Peki Bu Tasima konusu Sadece Erkek icin mi Gecerli?yani bunun tam tersi söz konusu olamaz mi??

)))Sibelimben(((

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

7

Friday, 3.11.2006, 02:54

hmm... kendi acimdam, ben erkegini tasiyamayan kadin hikayesi bilmiyorum ama bu "tasima" kelimesinin icinde barindirilan gizli bir kelimede "güc"!
"güc" kelimeside genelde erkekler tarafindan severek "benimsendigi" icin.
"Güclü" ve Erkegini "tasimasini" bilmeyen Hanfendilerden, haberdar degilim ;)
ama olaki bir durumda.... hemmen yeni fikirlerimle yaninizdayim ;)

stella

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

8

Friday, 10.11.2006, 21:52

Bu Magazin programlarina cikan bayanlari tasimak cok zor.
Onlarin "bir erkegin beni tasimasi lazim", dediklerinde aklima sunlar geliyor. Bayanin yanindaki erkek, kiz arkadasina sarkintilik eden erkekleri hos karsilayacak..nede olsa o kadin bir sanatci. Bu tür seyleri abartmamasi gerekir ve kiskanclik krizlerine girmemesi lazim. Kisacasi magazine cikan bir bayanla beraber olan bir erkek migdesi genis olacak....Gündemde olan bayanlar bu tür konusmalari cok rahatsiz edici. Ben bir bayan olarak hic hos ve dogru bulmuyorum.

)))Sibelimben(((

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

9

Monday, 11.12.2006, 19:19

Cok güzel Modum ;)
Evet DUYURU: Migdesi genis Beyefendiler araniyorrrrr.....

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

10

Wednesday, 15.08.2007, 22:06

türk toplumunda erkek güclü olarak lanse edilir koruyucu reis etik olarak evet ama bence kesinlikle türk kadınları cok güclü agır türk örf anane kültür toplum yapısına ragmen biraz kaba olcak olcak ama yasamlarını kocalarına cocuklarına ve yaranmak zorunda bırakıldıkları toplum kuralarına ragmen yasabilen insanlarsa kadınlar güclü türk erkeklerini tüm bunlara ragmen tasıyan varlıklar türk kadınları onları seviyorum tüm ezilmisliklerine sesiz isyan olan duygusallıklarına fedakarlıklarına kanaatkarlıklarına ve ve üstlerine yüklenen tasımakla yükümlü oldukları namus kavramına ragmen kafası dimdik analarımızı bacılarımızı seviyorum türkiyede kadınlar erkekleri tasıyor belki ondandır az kabunu yırtan bir kadının onu tasıcak erkek araması tesekkürler