Temel ile Dursun iki katlı otobüsle seyahat ediyordu.
Üst kattaki Temel bir ara cep telefonunu çıkardı ve alt kattaki Dursun'u aradı:
- "Tursun, orada durum nasıl?"
- "Hüç... Bizim şoför uyumuş, otobüs öylece gidiyor." Temel:
- "O da bir şey mi? Bizim katta hiç şoför yok. Otobüs şoförsüz gidiyor."
Temel iyice yaşlanmış, Bir gün Azrail çıkagelmiş. Temel, ' Ne yapsam da paçayı yırsam' diye düşünmeye başlamış. 'Hah buldum. Bebek taklidi yapayım, ağzımada emzik alayımda beni tanımasın demiş' Azrail iyice yaklaşınca başlamış ağlamaya:
Ingaa! Ingaa!
Azrail Temel'in kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
-Haydi Temel Atta! Atta! Attaaa gidiyoruz demişş![]()

İki Karadenizli uçağa binmiş. Uçak havalandıktan sonra uçağın motorlarından biri bozulmuş. Pilot anons etmiş: - "Uçağımızın bir motoru bozulmuştur. Telaşa gerek yoktur". Aradan çok geçmeden ikinci motor da bozulmuş. Pilot anons etmiş: - "Uçağın ikinci motoru da bozuldu....". Temel Dursun'a dönmüş: - "Tursun desene geceyi burda geçireceğiz."
Temel yeni yaptığı ahırına hayvanları yerleştiriyormuş. Fakat sıra develere geldiğinde, develerin kapıdan geçemediğini anlamış. Başlamış kapının üst kısmını parçalamaya. Ordan geçen biri.
adam Birader napıyon sen?
temel:
Ula devenin boyni çok uzun , kapıyu uzatayrum
adam:
Ulan salak kapının girişindeki toprağı biraz kazsana..
temel:
Salak sensin da, devenin boynu uzun ayakları değul !!!
Temel, bir gün tarlasından eve dönmektedir. Karadeniz bölgesinin sarp arazisindeki patikada ilerlerken, birden ayağı kayar ve yüzlerce metre derinlikteki uçuruma yuvarlanır. Can havliyle, uçurumdaki bir ağacın dalına tutunur. Aşağıya bakar, metrelerce derinlikte ve dibinde de sivri kayalar. Belki duyan olur da kurtarmaya gelir diye avazı çıktığı kadar bağırır:
-Çimse yok miiii!
Bir kaç kere daha bağırır. Sonunda, ta yukarılardan, gökten bir ses duyar:
-Ey kulum Temel! Düşüp ölsen ne var ki? Seni cennetime koyarım. Eğer emirlerimi yaptıysan, yasaklarımdan kaçındıysan, kul hakkı yemediysen hiç korkma!
Temel şöyle bi düşünür, emirlerden hemen hiçbirini yapmamış, yasakların neredeyse tamamını yapmış, kul hakkı desen sadece Fadime'nin hakkını ödeyemez. Başını kaldırıp, tekrar bağırır:
-Başka çimse yok miiii!
harikaymış
Süper akıllı zeki insanlardır zaten espiri yapabilmekte zeka işidir.İyide ben burda neleri paylaştım unuttum bir bakayım çift ekleme olmasın tekayütten
Hep gülün inşallah

haha çok tsk ederim paylasima cenem agrıdı gülmekdenCemal ile Temel askerde beraber nöbet tutarlarken, komutanlari bir bakmis
Cemal in elinde bir mektup, okuyor.
- N apiyorsunuz, demis.
Temel :
- Sevculumden mektup celdi. Okuma yazma pilmem, Cemal okuyo paga.
...- Peki Cemal in kulaklarindaki pamuk ne?
Temel:
- Mektubu duymasin diye...![]()