demekki sonradan eklenmiş ama ben çok iyi anladım burda ne demek istendiğini..herkes kendince düşünür yorumlar yazar.çünki doğamızda var bu insanız işte.bütün herseyi bir gören var.bişey yaparız bir suç örneğin sonrada deriz kimse görmedi nasılsa.beşeriz şaşarız..kendimizi bazen haklı görürüz.bazen ise haksız.ALLAHUTEALAYA sormuş cebrail aleyhisselam demişki yüce yaradan neden kullarını.böyle günahkar herdaim suç işlemeye ve günaha meyilli yarattın.yaradan su cevabı vermiş.meleğine.ya cebrail eğerki onlar kusursuz olsalardı.herseyi helak edip.onları yeniden böyle yaratırdım.

bir annenin çocuğuna duyduğu merhametin 1000 mislini bizlere duyuyo.iki günlük dünya dün ve bugün yarın yok

aslında hiç bişey için geç değil

öyle bir hak tanınmışki bizlere en inanmaz en günahkar bile olsa.son nefesi burnunun ucuna gelene kadar tövbe hakkı.işte yaradanımızın büyüklüğü..bunları neden yazdım bilmiyorum sadece çok içimden geldi.ve mısralara dökülüverdi

yaradılanı sev yaradandan ötürü-hz.mevlana
"Kötülük yapana ve Haksızlığa karşı,
Susuyorsam ! dilszligmden degil...
Duymuyorsam ! sagırlıgmdan degil...
Görmüyorsam ! körlügümden degil...
bunların hepsi peygamber efendimizin sünnetidir.
bir altın ayağı takılıp çamura düsse ne kaybeder altınlığından hiç bişey..
o hepimizin hayranlıkla izlediği kaşıkçı elması..sobada yaktığımız kara kömürden gelmedimi..ama nasıl sabırla

hz.yusuf.sabırla mısıra kral olmadımı.öyle güzel ve öyle bereketli ayların içindeyizki.
elimizi açıp ALLAH a dua etmenin bence en güzel zamanı