Antalya Kemerde, migrosa girerken dört beş tane kedi yavrusunun orda dolaştığını gördüm.Hemen oğlum içerden süt aldı kutunun üstlerini kesti ara sokağa çağırıp önlerine koydu.Malum park eden arabalar ezebilirdi.O arada ayağında sade bir kot güzelce bir bayan,elindede bir poşetle geldi. Ben arabaya döndüm.Oğlumla kızıma çok teşekkürler edip,biraz ötede veteriner ve orda ucuz mama olduğunu söylemiş.Kızım "Biz tatildeyiz ama yarın besleriz" demiş.Onun üzerine kendisinin bir aydır işsiz olduğunu,karşıdaki camide kaldığını,iş aradığını elinde kalan paraylada bu kimsesiz yavruları doyurmaya çalıştığını söylemiş.Poşetten ekmek çıkarıp süte ufalamış.Bir anne kedi altı yedi tane minnacık yavru.Kızım geldi ağlamaklı anlattı.Oğlum "Ya çaresiz kaldım anne al şu parayı mama al diyecektim ama çok asil bir ablaydı, utandım" dedi.Ertesi gün tabiki mama alıp gidip doyurduk yavruları ama kadını bulamadık.Bulsaydık mama bırakacaktık ona.Tabiki çaresizliğimizden,insanlığımızdan utanarak döndük
Aynı gün özel sahil plajında çay içiyorum çocuklar denizde.İki köpek bir yalının önünde oynuyorlar.İkiside cins biri pitbul kırması diğeri labrador.Bir bey çıktı iki avuç mama döktü ve labradoru kovaladı.Hemen gittim "Pardon neden onu kovaladınız? " diye sordum.O dedi sokak köpeği! Buda sizin öylemi? Evet dedi.Peki dedim fark ne? Bir avuçta mama ona verseniz ne olur? Adam kıpkırmızı oldu.Çantamdan köpek maması çıkarıp uzaktan oturmuş izleyen sokak canını çağırdım.Korkarak geldi, bir sürü mama döktüm.Bu sefer onun köpeği geldi.İkisi birlikte yemeğe başladılar.Adam şaşkın izliyor.Sizin dedi mama daha kaliteli herhalde.İş dedim mamada yada köpekte değil beyfendi insanda.Onlar paylaşmayı biliyor,sınıf farkıda bilmiyorlar.Bilen bizleriz.Üstelik hiç biride bizim köpeğimiz değil.Hepsi bize Allah'ın emaneti! Bey bir daha kıpkırmızı oldu "Offf beni fena utandırdınız" dedi."Estağfurullah siz bu canı sahiplenmişsiniz oda çok güzel bir davranış ama nolur bunlarıda kovalamayın bakın nasıl aç.Hiç değilse bir kap su, bir avuç mamada onlara verin lütfen" dedim.O arada yine çantamdan plastik su kabını çıkarıp su şişemden su koyma hazırlığındayken beyfendi "Lütfen bırakın ben hemen şimdi bir su kabı koyacağım ve bir dahada ayırmadan hepsine mama vereceğim.Çok mahçup oldum" dedi.Özür dilerim dedim sizi üzmek istemezdim ama bu sokaktaki diye tanımladığımız canlarında üzülmesini istemem
İşte iki insan farkı.Biri camide yatıyor,işsiz.Elindeki bir kaç kuruşuyla sokaktaki kedileri besliyor.Diğeri yalıda bolluk içinde kapısının önündeki köpeğini besleyip diğerini sokak köpeği diye kovalıyor
Rabbim herkese akıl, fikir ve en önemlisi merhamet yanındada tevazu versin