Giriş yapmadınız.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın
  • Konuyu başlatan "i-rem"

• Özel mesaj gönder

1

Saturday, 15.12.2007, 22:07

Bayramliklariniz hazirmi ?

Arkadaslar,

az önce epeyce bir saat soguk havaya aldiris etmeksizin o magaza senin bu magaza benim bayram alisverisi yaptim.. Hediyeler ve Bayram kiyafetleri aldim, her bayram bir cocuk sevinci ve edasiyla, heyecaniyla ben bayramlari dolu dolu yasarim gurbette bile olsam :roll:

ama maalesef istedigim gibi bir kiyafet (etek) bulamayinca (tamamen duygusal nedenlerden dolayi :smilie_shop_020: ) cok begendigim bir kumas aldim.. insallah bayrama kadar kiyafetimi dikerim :roll:

Misafirlerim var diye size kisaca sorup, sonra cevaplarinizi merakla okuyacagim:

[list]Peki ya Siz ? Bayramliklariniz hazirmi ? Ve sizede bayramlar böyle heyecanlar sevincler yasatiyormu ?[/list]

simdiden bütün cevap veren arkadaslara tesekkürlerimi sunarim :mucuk:

Saygilarimla..

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

2

Saturday, 15.12.2007, 22:09

i-rem, ben bütün bayrami cami önünde geçircem ;)
Yirtik pirtik elbise olursa daha iyi olur benim için :lol:

djseker

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

3

Saturday, 15.12.2007, 22:20

Re: Bayramliklariniz hazirmi ?

Alıntı sahibi ""i-rem""

Arkadaslar,

[list]Peki ya Siz ? Bayramliklariniz hazirmi ? Ve sizede bayramlar böyle heyecanlar sevincler yasatiyormu ?[/list]

simdiden bütün cevap veren arkadaslara tesekkürlerimi sunarim :mucuk:

Saygilarimla..

Benim bayramlıklarım hazır degil(kıyafet ) kurban bayramı hesebi ile asılolan görevimizi yapabilirsek ne mutlu işte heyacan o olur benim için slowcu Camii önüne gidiyo BENDE KASAPLIK MI YAPSAM NE:) :e010:

AnkaraLee

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 15.12.2007, 22:26

bende daha aLmadim yarin gidip aLcam 1 2 tane de bicak aLip mahaLLeyi gezcem :D kurbanLik mindar ediLir diye :D

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

5

Saturday, 15.12.2007, 22:29

iremcik insallah bayram tüm insanlıga hayırlarla gelir.biliyormusun ben iyi terziyimdir ama baya oldu artık pacalarımı bile terziye veriyorum. evet bayram bayramlar sevmem ben
bana hergün bayram diyenlerdenim, benim yasamımda cok uzun yıllar bayramlar yorgunluk olarak yasandı, cok genis bir ailenin kücük geliniyim. en az 10 gün önceden telase baslar, bayramlarda fincan tabak yetismez bi yandan yıkar bir yandan ikrama yetisirsin gelenin ardı arkası kesilmez.
bende baryam topukların sızlıcak kadar hizmet demekti, ama bunun yanı sıra aşırı hareketli ve aslında eglenceli gecerdi.
şuan 7 yıl gibi bi zamandır bayram tatil demek ve bundan cokta hosnutum tabi cocuklarım hissetsin diye bazı programlarımı bayrama sarkıtırım ama öyle yogun bir yasam temposu icinden cıktımki artık bayramları meydan okuyorum, önceden bayramlar bana hakimdi simdi ben bayramlara umursamıyorum sanki gecen yillara inat.
sarmalar tatlılar suan bir isletmeye yetecek kadar tabak catal kasık ıvır zıvırım var ankarada bayram merasim tören havasında gecen dolu ve yogun bir kosusturmadır.
hele ramazan 50 kisiye iftar yemegi pisirirdim oruclu olundugu icin tüm odalar mutfak cocuklara koridora bile sofra konur. aile cokkalabalık oldugu icin bir ay ramazan rezerve yapılır, hergün bi yerde, vaay bee birde teras katta dısarının insanlarına verilen vardırki o 5 elti hep beraber hazırlanır bir gün öncesi ve ertesi gün iki güne yayılır.benim hayatım siradısı alısılmısın dısında bam baska bir dünyanın parcasıyım ben, ALLAHTAN acıga alındım ve fırsatan istifade bayrama ramazana rest cektim artık cok sıradan bir yasam istiyorum cok sade huzurlu ve kücük bana ait bir dünya iremcik nice mutlu bayramlar dliyorum herkese ve sanada.

lowol

Stajyer

• Özel mesaj gönder

6

Saturday, 15.12.2007, 22:47

Bayramlık Elbise

Yaşlı adam, bir konfeksiyon mağazasına ait vitrine uzun uzun baktıktan sonra, ilerideki yeşillikte oynayan çocukların en zayıfına dönerek :

- Küçüüük!... diye seslendi. Bana biraz yardımcı olur musun?

Çocuk, hafta sonlarında yaptıkları misket oyununu ilk defa kazanmış olmasına rağmen arkadaşlarını bırakıp geldi. 7-8 yaşlarındaydı ve üzerindeki elbiseler, "tek kelimeyle" dökülüyordu.

Yaşlı adam, çocuğun saçlarını okşadıktan sonra :

- Vitrindeki elbiseyi giymeni istemiştim, dedi. Bakalım üzerine uyacak mı?

Çocuk, bu teklifi ilk önce şaka sandı. Ama adam son derece ciddiydi.

Onunla birlikte mağazaya girerken, ilk önce rüyâda olup olmadığını, daha sonra da şimdiye kadar yeni bir elbise giyip giymediğini düşündü. Genellikle ailedeki büyük çocuğa alınan veya komşular tarafından verilen giyecekler, elbiselerin ona dar gelmesiyle birlikte ortanca kardeşe kalır, birkaç sene sonra da dizleri aşınmış veya delinmiş vaziyette kendisine yamanırdı.

Ama "her zaman hasta" dedikleri babasının ne kadar zor para kazandığını bildiğinden, bu işe bir kere bile itiraz etmemişti. şimdi ise, ilk defa yeni bir elbisesi olacaktı. Üstelik de bayrama üç gün kala...

Çocuk, yaşlı adamın gösterdiği elbiseleri giydiğinde, büyümüş olduğunu ilk defa farketti. Çizgili kadifeden yapılmış pantolon, bacaklarının ne kadar uzun olduğunu ortaya koyarken, yeni ceketi de omuzlarını iyice geniş göstermişti. Fakat hepsinin üzerine giydiği kaban bir başkaydı ve artık üşümeyecekti. Çocuk, biraz önce kazandığı misketleri onun cebine bıraktığında, iyice keyiflendi. İrili ufaklı misketler, gayet derin olan ceplerin bir köşesinde kalmıştı. Demek ki her bir cep, en az elli misket alabilirdi.

Yaşlı adam, çocuğu sağa sola döndürdükten sonra, elbiselerin paketlenmesini istedi. Ve iş tamamlandığında, tezgâhtara dönerek :

- Elbiseleri torunuma alıyorum, dedi. Kendisine sürpriz yapacağım için, onları bu çocuğun üzerinde denedim. İkisinin de boyu falan aynı da...

Çocuk, bir anda beyninden vurulmuşa döndü ve ne diyeceğini bilemedi. Ama artık büyüdüğüne göre, bir şey belli etmemeliydi. Aynaya son bir defa baktıktan sonra, üzerindekileri yavaşça çıkartarak bir kenara fırlattığı eskileri giydi.

Adam, elbiselerin torununa uyacağından emindi. Yaptığı hizmet için çocuğa bir ciklet parası vermek istediğinde, onu yanında göremedi. Haylaz velet, belli ki bu işten sıkılmıştı.

Çocuk, arkadaşlarının yanına döndüğünde, bir kenara çekilerek onları seyretmeye koıuldu. Ve bütün ısrarlara rağmen oyuna katılmadı.

Arkadaşları :

- Niçin oynamıyorsun? diye sordular. En güzel misketleri sen kazanmıştın.
- Çocuk, inci gibi yaşlar süzülen gözlerini arkadaşlarından kaçırmaya çalışırken :
- Misketlerim, bu elbiselere yakışmayacak kadar güzeldi, dedi. Bu yüzden onları, bayramlık kabanımın cebine sakladım.

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

7

Saturday, 15.12.2007, 23:15

lowol paylaşımın kadar imzanda çok güzel teşekürler.

lowol

Stajyer

• Özel mesaj gönder

8

Saturday, 15.12.2007, 23:22

melikenalan, BEN TEŞEKÜR EDERİM PAYLAŞIMI OKUYUP YORUMLADIĞIN İÇİN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

9

Sunday, 16.12.2007, 02:52

lowol, gercekten güzel bir paylasim sunmussun.. buna benzer birsey bende kücükken yasadim, cok iyi anlayabiliyorum :cry:

melikenalan, senin terziliginde var öylemiii, e hadi model beklerim senden, ablamdan önce sen bul, ben dikince etegimin fotosunu sizlerle paylasirim insallah :up:
bak bak neler ögreniyoruz, ablamin elinden neler gelirmis haberimiz yokmus

AnkaraLee, bizim mahalleye ugrama pls :D
drivermaker2005, Allah sevenlerine kavusturur insallah :up:
djseker
, slowcu, adres verin bari :lachab: mümkün mertebe o camiye gelmeyelim :D

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

10

Sunday, 16.12.2007, 02:55

lowol, Gerçekten güzel bir paylasım :cry:
Tşk ederim bu güzel paylasımdan ötürü...

maxma

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

11

Sunday, 16.12.2007, 03:00

i-rem, bayramlik almiyom ben..
bayram gelmis neyime anam anam garibem sarkisini sölicem bayram sabahi..
temiz birseylerden giyinsek kafi ..
ramazanda aldigimi kurbandada giyiyom geneldede

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

12

Sunday, 16.12.2007, 03:06

maxma, aslinda bende öyle yapiyorum bazi bazi, yada kismen..

annem biz almanlarin bayramlarina özenmeyelim diye elinden geldigi kadar bizlere bayram sevincleri yasatmaya özen gösterirdi.. evimizi süsleriz, bayram gelicek heyecaniyla hediyelesiriz, misafir gelicek diye hazirliklar yapariz, giysilerimize özen gösteririz.. gerci babam her camiye gidisinde "bayramliklarini" giyer ya yinede bayramda havasi bir baska olur..

icimizde o heyecan o sevinc kaldigi süre, giysinin önemi yok zaten :up: