Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

Seyyah20

Orta Düzey

• "Seyyah20" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Seyyah20"

Konum: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• 1023
  • Özel mesaj gönder

1

Wednesday, 8.10.2025, 01:24

Radyo ve Chat Sayfaları için canlı şarkı istek formu yayında!

Anında Şarkı İstek Formu Kurulum Kılavuzu (PHP)

selamlar radyo yayıncıları,

dinleyicilerin şarkı isteklerini anında e-posta yoluyla dj'lere ulaştıran basit şarkı istek formu widget'ının kurulum ve yönetim rehberi aşağıdadır. bu formun çalışması için sunucunuzun (hosting) php desteği olmalıdır.

1. Kodun Hazırlanması ve Sunucuya Yükleme

size verilen kod, hem html hem de php kodlarını içerir ve tek bir dosya olarak kullanılacaktır:

• adım 1: dosyayı kaydetme: txt dosyasındaki kodu kopyalayın ve bilgisayarınızda yeni bir metin belgesine yapıştırın. dosyayı kaydederken uzantısını mutlaka .php olarak belirleyin (örneğin: istek_formu.php).
  • adım 2: sunucuya yükleme: bu .php dosyasını sitenizin public_html (veya eşdeğeri) klasörüne yükleyin.
  • bağlantı adresi: formunuzun çalışır durumdaki bağlantı adresi şuna benzer olacaktır: https://sitenizinadi.com/istek_formu.php
2. E-Posta Adresini Değiştirme (İSTEKLER BURAYA GELECEK!)

formun doğru adrese istek göndermesi için bu adım hayatidir:

• adım 1: kodu açın: istek_formu.php dosyasını bir metin düzenleyicisiyle açın.
  • adım 2: adresi bulun: dosyanın en üstündeki şu satırı bulun:

$to_email = "dj_veya_radyo_adresi@ornek.com";

• adım 3: adresi değiştirin: dj_veya_radyo_adresi@ornek.com yazan kısmı, isteklerin gelmesini istediğiniz e-posta adresiyle değiştirin.
  • kaydetme ve yükleme: dosyayı kaydedin ve sunucunuzdaki eski dosyanın üzerine yazarak tekrar yükleyin.
3. Mesajlar Nasıl Okunacak?

form gönderildiğinde, istekler dj'e e-posta olarak ulaşır:

• mesaj okuma: dinleyiciden gelen her istek, adım 2'de ayarladığınız e-posta adresine yeni bir e-posta olarak düşecektir.
  • e-posta konusu: e-postanın konusu, gönderilen şarkı/sanatçı adını içerir (örneğin: yeni şarkı isteği: şarkı adı).
  • mesaj içeriği: e-postanın gövdesinde isteyenin adı, şarkı/sanatçı ve varsa kısa mesajı yer alır.
4. Sayfaya Ekleme (Iframe Yöntemi)

hazırladığınız php formunu sayfanızda göstermek için aşağıdaki iframe kodunu kullanın:

<iframe src="[YUKARIDAKİ İSTEK_FORMU.PHP BAĞLANTI ADRESİNİZİ BURAYA YAPIŞTIRIN]" width="420px" height="450px" frameborder="0" scrolling="no" > </iframe>

Seyyah20 belirtilen dosyaları ekledi:

Bu mesaj 2 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Seyyah20" (8.10.2025, 01:50)