Merhaba değerli forum üyeleri, bugün üzerinde bir süredir kafa yorduğum ve her satırını özenerek hazırladığım film sayfası projesinin güncel halini sizinle paylaşmak istiyorum.
Seyyah olarak, bu projede temel hedefim sadece bir liste sunmak değil; kullanıcıyı içine çeken, Netflix veya Disney+ gibi devlerin sunduğu o "premium" hissi tamamen saf HTML, CSS ve JS ile yakalamaktı.
Herhangi bir hazır şablon kullanmadan, layout ayarlarını bozmadan adım adım ilerletmeye çalışıyorum.
Şu an için projenin sadece
HTML, CSS ve JavaScript kısmını, yani ön yüz (frontend) tasarımını tamamladım.
Henüz PHP dökülmedi, yani henüz bir veritabanı veya yönetim paneli bağlantısı yapılmadı.
Ancak temel hedefim, bu arayüzü ilerleyen süreçte
WordPress film temaları veya özel
film scriptlerine tam uyumlu bir altyapıya kavuşturmak.
Neden Önce Arayüz?
Kodlamayı yaparken layout ayarlarını bozmadan, tamamen saf (vanilla) yöntemlerle ilerliyorum. PHP döküm aşamasına geçmeden önce, görsel yapının taş gibi sağlam olmasını ve her cihazda kusursuz görünmesini istiyorum.
Koyu temanın asaletini, ve kırmızı detaylarla birleştirerek premium bir hissiyat yakalamaya çalıştım. Tasarım bittiğinde, dinamik veri çekimine (botlar veya admin paneli) tamamen hazır, performanslı bir yapı ortaya çıkacak.
Projenin Teknik Arka Planı ve Detaylar
Proje henüz "ham" halindeyken (PHP tarafına geçmeden) sizlerin gözlemleri benim için çok kritik.
Arayüzde özellikle koyu arka planın derinliğini korurken, altın sarısı ve kırmızı gibi canlı renklerle önemli alanları (butonlar, başlıklar) ön plana çıkarmaya çalıştım.
Film afişlerinin dizilimi, hover (fare üzerine gelince oluşan) efektleri ve sayfa geçişlerindeki yumuşaklık üzerinde oldukça vakit harcadım. Modern web tasarım trendlerini takip ederek, karmaşıklıktan uzak ama işlevsel bir yapı kurmaya özen gösterdim.
Sizlerden Hangi Konularda Fikir Bekliyorum?
Görseli incelediğinizde, bir kullanıcı gözüyle şu soruları yanıtlamanız benim için altın değerinde:
- Görsel Denge: Sayfadaki boşluklar (padding/margin) ve nesnelerin birbiriyle olan mesafesi gözünüzü yoruyor mu?
- Tipografi: Seçilen yazı tipleri okunabilirlik açısından nasıl, daha farklı bir font ailesi önerir misiniz?
- Kullanılabilirlik: Bir film ararken veya kategori seçerken bu arayüz size pratik gelir miydi?
- Eksik Parçalar: Sizce "Şu özellik de kesinlikle burada olmalı" dediğiniz bir detay var mı?
Her türlü eleştiriye açığım; çünkü projenin eksiklerini bizzat kullanıcılardan duymak, son aşamaya gelmeden önce yapılabilecek en iyi manevradır.
"Dost Yurdu" projelerimde olduğu gibi, bu film sayfasında da kaliteyi en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyorum.
En Güzel Gelişimler, paylaşılan fikirlerin ışığında hızlanır.
Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim!
Örnek:
Link Burada