Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

Seyyah20

Orta Düzey

• "Seyyah20" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Seyyah20"

Konum: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• 1023
  • Özel mesaj gönder

1

Saturday, 25.07.2026, 00:22

Üç Renk Radyo Player Pro v1.0 (Multi-Theme Edition)

Değerli Allaturkaa Forum Üyeleri ve Ziyaretçiler,

Herkese selamlar! Forum üyelerimiz ve radyo yayını yapan dostlarımız için sıfırdan kodladığımız, modern arayüze, anlık şarkı takibine ve canlı yayın standartlarına tam uyumlu Üç Renk Player Pro v1.0 (Multi-Theme Edition) setini sizlerle paylaşmaktan büyük heyecan duyuyorum.

Bu projeyi hazırlarken kodları tamamen bağımsız tasarladık. Yani ister sitenize sadece tek bir renk (örneğin kırmızı) player ekleyin, ister gelecekte rehberdeki adımları takip ederek rengi değiştirin veya çoğaltın; ekstra hiçbir harici dosya yüklemeden doğrudan kullanabilirsiniz.

Dilerseniz tüm özellikleri ve kurulum detaylarını adım adım inceleyelim:

1. Sitenize Tek Player Nasıl Eklenir?
Sitenizin veya blogunuzun herhangi bir yerinde player'ı çalıştırmak için aşağıda verdiğim CSS Stillerini sitenizin <head> arasına (veya stil dosyanıza), HTML Kutusunu player'ın görünmesini istediğiniz yere, JavaScript kodunu ise sayfanın en altına eklemeniz yeterlidir.

2. Adım Adım Yeni Bir Tema (Örn: Yeşil Tema) Nasıl Eklenir?
Mevcut kırmızı renk haricinde sitenize farklı bir renk (örneğin Yeşil) uyarlamak isterseniz şu 3 adımı izleyebilirsiniz:
  1. CSS Ekleyin: Stil kodlarının en altına kırmızıyı kopyalayıp hex kodlarını yeşil (#00ff66) yaparak yeni bir sınıf (örneğin .player-container-yesil) türetin.
  2. HTML'i Düzenleyin: Kuttaki sınıf adını player-container-yesil yapın ve ID'leri (örn: -2 veya -4 gibi) benzersiz olacak şekilde güncelleyin.
  3. JS Bağlayın: Sayfanın altındaki script kısmına yeni ID'leri tanıtarak fonksiyonu çalıştırın.
3. Yayın Bilgileri ve Şarkı Bilgileri Nasıl Ayarlanır?
  • Yayın Akışı (Müzik Sesi): Script içerisindeki playerKurulum("RADYO_LINKINIZ", ...) alanına radyo panelinizin .mp3 veya /stream ile biten dinleme adresini yazmalısınız.
  • Canlı Şarkı İsmi: HTML içerisindeki cc_streaminfo alanında yer alan data-username="kullanici_adiniz" kısmına radyo panel kullanıcı adınızı, src kısmına ise sunucu adresinizi yazmanız yeterlidir. Şarkılar canlı olarak güncellenir.
4. Durdurma / Oynatma ve Canlı Yayın Akış Mantığı
Canlı yayın akışlarında (Shoutcast / Icecast) kaldığı yerden devam etme mantığı yoktur. Durdur tuşuna bastığınızda yayın arkada akmaya devam eder. Tekrar oynat tuşuna bastığınızda sistem en güncel canlı ses akışını (en son gelen sesi) taze bir şekilde çalmaya başlar. Canlı yayın standartlarına en uygun çalışma şekli budur.

5. Kayan Yazı ve Boyut Ayarları Nasıl Yapılır?
  • Kayan Yazı: HTML içindeki <div class="marquee-content">...</div> alanına kendi duyuru veya WhatsApp numaranızı yazabilirsiniz.
  • Player Boyutu: CSS içindeki .player-container alanında yer alan width: 500px; değerini 400px veya 100% yaparak sitenize göre daraltıp genişletebilirsiniz.
WordPress, Joomla ve forum yazılımlarına uyumlu mu?
Evet, tamamen uyumludur. Sistem harici dosya gerektirmeyen saf HTML, CSS ve JavaScript kodlarından oluştuğu için WordPress'e, Joomla'ya ve tüm forum yazılımlarına kolayca eklenebilir.

Kayan yazı kısmına istekleri ekleyebilir miyiz?
Evet, eklenebilir. Eğer Centova Cast veya SonicPanel gibi radyo altyapıları kullanıyorsanız, panellerin API/JSON çıktılarını kullanarak gelen canlı isteklerin kayan yazıda otomatik görünmesini sağlayabilirsiniz.

DEMO ADRES Buradan Buyrun

Üçlü Ve Tekli Player Kodları Ekte Verilmiştir.

*Müzik ruhun gıdası, dostluk ise ömrün en güzel melodisidir. Kalbinizden ezgiler, dostluğunuz baki olsun.*

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle!
Seyyah20 belirtilen dosyaları ekledi: