Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kim Allah`tan başka ilah olmadığına Allah`ın bir ve şeriksiz olduğuna ve Muhammed`in onun kulu ve Resulü (elçisi) olduğuna, keza Hz. İsa`nın da Allah`ın kulu ve elçisi olup, Hz. Meryem`e attığı bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduğuna, keza cennet ve cehennemin hak olduğuna şehadet ederse, her ne amel üzere olursa olsun Allah onu cennetine
Gururun Avuçlarında...!
Çelik duvarlara hapsedip yüreğimi;sana git dedim.. Bütün kurduğum hayalleri toplayıp koydum bir çuvalın içine; ve sıkı bir düğüm attım düşlerimi umursamadan sana git dedim.. Gittin.. Affedermisin..? Bilmiyorum.. Affedilmesi gereken bir şeymi yaptım..? Onuda bilmiyorum.. Ama.. İşte gittin.. Şimdi kuşlar gibi özgür hissediyorsun kendini belkide.. Seni kapattığım yürek kafesimin kapısını daha ilk açtığımda..Uçup gittin..
Sana geri dön demeyeceğim..Yaşadığım bütün fırtınalara, kasırgalara, boranlara rağmen; Sana geri dön demeyeceğim.. Yağmur yağıyor gecenin üstüne oysa.. Ve ben yalnız ıslanıyorum..İçimde bir yerde sıkı bir yumruk dolaşır oldu.. Seni arıyor besbelli.. Öyle zormuş ki sabrı zorlayıp beklemek.. Ama.. Sana geri dön demeyeceğim..
İkimizde biliyoruz ki yaşadığımız onca şeye rağmen; Böylesi ilk defa oluyor..İlk defa ikimizde böylesi kararlıymış gibi duruyoruz.. İnatlarımızın saltanat koltuğuna oturup..
Kahroluyoruz..
Hatırlarmısın..? Gene böyle günlerin barışmayla biten gününde sana sormuştum:"Neden geri dönmen için seni ikna etmek zorunda kalıyorum..? Neden hep ben sana geliyorum ve ısrar ediyorum..?"Hiç unutmam şöyle demiştin bana:"Geri dönmem için bana fırsatta zamanda bırakmıyorsun...!" Sana geri dön demeyeceğim..
Hani hep yazılır söylenir ya:"Sevdiğini serbest bırak Gitsin.. Dönerse senindir..Dönmezse zaten hiç senin olmamıştır.." Sana geridön demeyeceğim..
Şimdi kuş gibi özgür hissediyorsun belki kendini..Ve benim gönül kafesimin kapısı halaa açık.. Dönersen.. bekliyorum.. Dönmezsen.. Sen bilirsin..
Aşk ta gurur olmaz diye bilirim ama.. Bir şey daha bilirim.. Sen gururunsuz edemezsin..İşte sen bu yüzden.. Dönemezsin.. Ve alıp gururunu avuçların içine.. Ona "seni seviyorum" dersin..
Şimdi.. Aylar oldu gidişin..Daha bu yedinci günde.. Hani bir şiir yazmıştım sana.. Hala cüzdanında.. Temize çekip solmuş kağıdı.. Yerine koymuştum.. "Kızımı özledim anlıyormusun.. Seni özledim.." Diye biten bir şiir...
Şimdi kızım yanımda....
Ama..
Oğlumu özledim..
Anlıyormusun..!
.... .......!