Giriş yapmadınız.

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

1

Sunday, 19.10.2008, 00:08

Evlenme yaşı 14'e iniyor

Evlenme yaşı 14'e iniyor

Gizli gizli taslağı hazırlanan bir yasa değişikliği ortalığı karıştırdı. "Üzmez" yasası olarak nitelenen yasa olay çıkarttı.

ANKARA- Adalet Bakanlığı'nda henüz taslak aşamasında olan yasa değişikliklerinin duyumu bile olay çıkarttı. Çünkü, taslakta, evlenme yaşını 14'e indiren, tecavüzcüyle evlenme durumunda cezanın ortadan kalkmasını sağlayan ve tecavüzde şikayet yaşını 14'e indiren yasa değişiklikleri için hazırlık yapıldığı duyuldu. Duyulur duyulmaz tepkiler yağmaya başladı.

ÜZMEZ KURTULACAK
Bu düzenlemeler Meclis'e gelir ve yasalaşırsa aralarında Vakit Yazarı Hüseyin Üzmez'in de bulunduğu, 14 yaşın altındaki çocuklara cinsel tacizde bulunmaktan yargılanan çok sayıda sanık, 'işledikleri suç şikayete bağlı hale getirileceği için', hapis cezasından kurtulabilecek.

TASLAK VAR
Adalet Bakanlığı'nda 9-10 Ekim'de konuyla ilgili yapılan toplantılara katılan Ankara Barosu temsilcisi Türkay Asma değişiklik önerilerinin gündeme geldiğini kendisinin ise önerilere karşı çıktığını belirterek, çalışmanın varlığını teyit etti.

Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, bebeklere tecavüz edenlere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngören teklifinin görüşülmesi beklenirken, gündeme ilginç teklifler geldiği belirlendi.

Adalet Bakanlığı Kanunlar Dairesi Genel Müdürü, Yargıtay 5. Ceza Dairesi temsilcileri ve Ankara Barosu Çocuk Hakları Kurulu Başkanı Türkay Asma'nın bulunduğu toplantıda önce TCK'nın 104. maddesi görüşüldü. "Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, 15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü tartışıldı.

Yargıtay hakimleri, bu maddenin uygulamasında, bazı mahkemelerin çocuğun, bazılarının da ailenin şikayetini kabul ettiğini bu nedenle karışıklıklar yaşandığını söylerken, bu maddenin cinsel ilişki yaşının düşmesine de neden olduğunu belirterek, çocukların doğru seçimler yapamayacağı dikkate alınarak şikayet hakkının anne babaya verilmesini istedi. Yargıtay temsilcilerinden gelen bu öneriye Baro temsilcisi Asma karşı çıktı.

TOPLUM GERÇEĞİNE UYUMMUŞ!
Daha sonra toplantıda Yargıtay hakimlerinden, "Medeni Kanun ve TCK'daki evlenme yaşının 14'e indirilmesi, tecavüzcünün tecavüz ettiği kişiyle evlenmesi durumunda cezadan kurtulması hükmünün yeniden getirilmesi, TCK 104. maddedeki cinsel tacizin suç sayılması için şikayet koşulunun 14 yaş için de geçerli olması ve TCK 102. maddedeki eşin tecavüzünde 2 yıldan 7 yıla kadar olan cezanın 6 aydan 1 yıla kadar şeklinde değiştirilmesi" önerileri geldi.

Asma, tecavüzcü ve ona yardım ve yataklık yapan ailenin değil çocuğun haklarının korunması gerektiğini, bu değişikliklerin çocuk ve kadın haklarından geri adım anlamına geldiğini belirtti.

Yargıtay'ı temsil eden hakimler, mahkemelerde hakimlerin karşısına 14 yaşında kucağında çocuklu kadınlar çıktığını, ailelerin perişan olduğunu, toplumun gerçekleri gerektirdiği için eski düzenlemelere dönülmesi gerektiğini anlattı. Ayrıca hakimler, AKP'lilerin, 'feministler Adalet Komisyonu'nu bastığı için maddeleri değiştirmek zorunda kaldıklarını' söylediklerini aktarması dikkat çekti.

Gelişmeler hakkında İNTERNETHABER'e bilgi veren CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, mevcut düzenlemede 16 yaş altındaki çocuklara evlenme yasağı olduğunu, 15 yaşın altındaki çocukla cinsel ilişkinin şikayete bağlı olmaksızın suç sayıldığını belirterek, Ankara barosunun karşı çıktığı bu önerilere parti olarak kendilerinin de kesinlikle direneceklerini söyledi.

CHP ÖFKELİ
14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunma suçundan yargılanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in de, mağdurun şikayetçi olmaması durumunda kurtarılmasını sağlayacak düzenlemeye karşı CHP de şimdiden bayrak açtı.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, kadın ve çocuk hakları konusunda geri adım atılmasına izin vermeyeceklerini söylerken, "Bu değişiklikler çocukları korumasız bırakıyor. AKP Türkiye'yi İranlaştırmak istiyor. Bunu çıkarırlarsa AKP'ye dünyayı dar ederiz" dedi.

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

2

Sunday, 19.10.2008, 00:10

bunlar kafayı yemiş, ALLAH sonumu hayretsin.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

3

Sunday, 19.10.2008, 00:33

Bu tarz haberler nereden gelir, nasil yayilir, insanlarin baska isi gücü yokmu acep :roll:

Bende TV kanallarinin haber bültenlerinde ve haber sitelerinde okudum, hep mi$ hep mu$.. inanamadim insanlarin bu kadar düsebilecegine..
fakat sagolsun CNN yine haberin dogrusunu yayinladi:

17.10.2008 16:32:20

"Evlenme yaşı 14'e iniyor"a yalanlama

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, evlilik yaşının indirilmesi ya da herhangi bir kişi ve olayla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olmadığı bildirildi.
Bakanlığın yazılı açıklamasında, bugün bazı basın organlarında Türk Ceza Kanunu'nun "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar" bölümüyle ilgili Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında "yanlış ve eksik bilgilere" yer verildiği ifade edildi.

Açıklamada "1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu'nun uygulanmasıyla ilgili sorunların değerlendirilmesi kapsamında oluşturulan çalışma grubunda, 'Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar' bölümüyle ilgili sorunlar ve öneriler ele alınmıştır. Haberlerde iddia edildiği gibi, evlilik yaşının indirilmesi ya da herhangi bir kişi ve olayla ilgili düzenleme yapılması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bakanlığımızda bu konuyla ilgili hazırlanmış herhangi bir kanun tasarısı taslağı da bulunmamaktadır" denildi

*bence dogrudan ilk duyumlarda insanlari yargilamamak gerekir, haberlerin kaci dogru kaci yalan oldugunu hepimiz biliyoruz ve niyetin ne ve kime karsi oldugunuda biliyoruz.. Doldurusa getirmek isteyenler bunu hep basariyor ama ;)

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

4

Sunday, 19.10.2008, 01:02

eee ne dicekler irem. milletin aleyana geldigi hayata gecirilmek üzere tasarlanmıs bi düsünceyi tabiki inkar edecekler.
daha bir kac ay öncesine kadar terör bu kadar zivanadan cıkmadan önce gündem teror olmadan önce,tartısma konusu neydi akpnin kendi icinde kapalı kapılar ardında yaptıgı degisiklierin acıklanması icin mücadeleme vermedimi muhalefet.
üstelikte bunu iki zıt kutup mhp ve chp her iki gurupta protesto edip tepkilerini koydu.
ALLAH aşkına milletin derdi bitide akpye iftiramı edicek, iftiraya ne hacet kafalarını kuma gömmüs popoları dısarda siyasetcilerin sagladıgı istikrar ortada.
apo tutuklanalı terör bu kadar ayaklanmısmıydı üstelikte büyük bir itinayla askeri mücadele verilirken.
neden gecen secimde oy kaygısıyla hükümetin bıraktıgı bosluklardan olmasın,
böyle bir iftiraya ihtiyac yok, daha üstlerindeki camur kurumamış örtülü ödemeklerdeki kayıp milyarların , yada mal varlını acıklıyamıcak kacamak siyaset oyunlarının arasında,sen hala cekemeyenlerin, iftirası mı diyorsun :) tabii böyle görmeye devam ettigi sürece bu halk, daha coook toslucak.
ates olmayan yerden böyle bi idda ortaya atılmaz adamın defterini dürerler bu asılsız olcakta
.tabiki yalanlıcak.yalanlamadıklarını, yada acıklıyamadıklarını ört bas edip sunni gündemlerle toplumla oynuyan bi hükümete sahibiz.
cok sürmez bir müddet sonrada barzaniyle yapılmış, diyalokların getirileri konusulur bu ülkede.
bu topraklada gencecik askerler sehit oluyor keklik gibi,
barzaniyle görüsmeye gidiyoruz, ne konuscaksak. cocuk koruma yasası cıkarmaya ugrasıyoruz. bi sürü yasaklara dayalı örtülü ödenekler gidiyor, ALLAHTAN mahkeme sınırladı, bunların iftira edilecek yerimi kaldı.
kokuyo irem hertaraf pis kokuyo zaten.
milletin burnuna mandal takma, bırak bazı seyleri cıplak gözle görsünler.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Sunday, 19.10.2008, 01:15

Ben ispati olmayan sehe ihtimal dahi vermem.. Sadece politika icin degil, bu fikrim her alanda gecerli, o yüzden simdi gündeme getirdigin seylere cevapta verebilirdim ama hic bir politikacinin veya hic bir partinin savunmasini yapmam, o kadar cahil degilim cok sükür..

Politika ile ilgim ortaokulda kesildi.. aktif oldugum dönemdede mevzusu gecen hic bir partiye ne oy verdim nede aktif bir düsünceye sahibim..

Ates olmayan yerden duman cikmaz, bu gibi seylere söylenememistir eminim ;)

Hz. Aise icin inen ayet var bir iftiraya maruz kalma olayinda, fakat AKP icin ayet inmeyecegine göre, kendilerini aklayamazlar, ama suclayanlar neye dayanarak sucluyorsa delilini sunabilir, o kadarda cocuk oyuncagi degil henüz memleket, adalete güvenim sonsuzdur..

*herseye ragmen Hak daima yerini bulur

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

6

Sunday, 19.10.2008, 01:32

hangi hak, malesef canım o senin dedin yerini bulan hak burda öyle islemiyor.
haksızlıga takılıp kalmış onca seyi var bu vatanın, benimde sabit siyasi fikrim yoktur.
yasadıklarımı degerlendirmeye calısırım cünki etki alanı olusturcak bi yaptırımım yok.
hayata hersey ispatlanmaz, yasamda bazan benim bilmem yeter dedimiz öyle cok sey varki.
mesela yalancı cobanın yangın var hikayesini bilirsin demi. acaba yangın varmı ispatlasınmı diye düsünmesin.ilk bildigin yalan olabilecegidir.
senin bildigin yani.
baska yalanları ve acıkları varsa güvenilirligi sarsmıssa önce acaba dersin.
türkiye onca badire iyi kötü bir sürü sey yasadı, koltuk degisip duran aynı siyasetcilerin denemeriyle 100 yıla geldik.
hic bu kadar sansasyon bi hükümet yasamamıstır.
ben siyasetci degilim ama ne yasıyorum diye bakıyorum.
madem siyasetle ilgin yok üstelikte bu topraklarda bile yasamazken niye böyle bi haberi yalanlama ihtiyacı hisettin.
demekki rahatsız olmusun bir sekilde buda biseydir.
her nekadar bekara karı bosamak muhabbeti gibi olsada buda biseydir.
sosyel bir güvencede cocuk maası issizlik maası saglık egitim hizmeti alıp,
sistemli bir üklenin topraklarında devlet korumasında cocuklarını büyüten almanyalıların,insanların gelecek kaygılarını siyasetin icinde olmak, yada kendilerini siyaset dısında tutmak olarak niteliye biliriz.
bizim buralarda buna tuzu kuru derler. canımcım.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

7

Sunday, 19.10.2008, 01:46

Tuzu kuru olan kim pek anlamadim? Bu bütün "almanyalilari" bir tutmak ön yardi degilde ne?
Acaba sirf havaalaninda oy kullanabilmek icin kac kisi bilet parasina dahi bakmadan secim zamaninda oyunu kullanip, vatani görevlerini yapmaya calismislardir? Bundan bihabersin anlasilan ama seni neden bunu bilmediginle suclamak istemiyorum..

Ortada olan bir siyasi suclamadir.. Konu buysa eger, ben Afrika'nin en uc bölgesindeki bir ülkede dahi olsa bu haberi takip ederdim!
Kaygim memleketim icin degil, kaygim insanlik icindir..

Üstelik yalanci coban'i ben sana örnek vermem gerekirdi ;)
Ben ispati olmayana inanmam diyorsam eger, o cobanin her yalaninda acaba dogrumu diye olay yerine kosardim ;)
Dogru söyledigindede gözlerimle görürdüm ve belkide faydam olurdu ;)

Politika aktif olmam icin ilgi alanima girmiyor, ama her ülke vatandasi gibi her oy kullanan gibi aktif dönemlerim oluyor, bu demek degilki her asili olmayan habere inanayim, düsüncelerime yön veren burnuma gelen pis kokular olsun..
Ben aktif bir vatandasim ama aktif bir politikaci degilim..

Sistemli bir ülkede dogdum evet, calismayanlarin bile devlet kasasindan gecindigini bilirim ve calismayan kesimin calisan kesime nazaran avantajli oldugu bil ülkenin cocuguyum..
Gurbetci dogmak benim fikrim degildi, zamaninda vatandasini en son sinif isci olarak dis ülkelere gönderen ise yinede benim memleketim..

Memleketim konularida seni ne kadar ilgilendiriyorsa, izin verde benide ilgilendirsin ;)

Alıntı

adem siyasetle ilgin yok üstelikte bu topraklarda bile yasamazken niye böyle bi haberi yalanlama ihtiyacı hisettin.

Haberi sen neden yayinlama ihtiyaci sergiledinse, bende CNN haberini yayinladim.. Insanlar iki haberide okuyup, kendilerine göre degerlendirmeli bence ;)
Tek tarafli baksaydim, okurdum haberi vay be derdim.. sonrada banane derdim beni ilgilendirmiyo nasilsa, benim sosyal güvencem saglanmis, pis türk diye dislanmayida cocukken sindirmeyi ögrendim nasilsa... ve daha önce yasamadigim bir kisitlamayi, sirf dinim geregi basimi örtmeye karar verdim diye nasilda birden degistigini yasiyorum bu cocuk parasi olan ülkede bile..

Konusmasi daha kolay ama bosver ve iyi geceler *bir gecede ülke sorunlarini ve ön yargilarimizi halledemeyiz nasilsa :up:

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

8

Sunday, 19.10.2008, 02:02

tabiki ilgilendirebilir,sen siyasetle ilgilenmiyorum orta okulda bıraktım aptalmıyım dedigin icin ve bana söyleye bileceklerin olup lütfetmedigin icin irem.bunu söyledim.
siyasetle ilgilenmedini sen söyledin ben degil, kendinle tezat olma, tüm almanyayı degil seni kast etmiştim ön yargı degil.
ayrıca ben her cıgırtkanın pesine kosmam, faydamda olmasa olmasın,
ve ben tüm türkiyenin gündenimde konusulmus bi konuyu gündeme tasıdım.
bak haberler baslıgında, ve tüm kanaların alt yazı , artı bilakis yer vererek degindigi bir günden.
yani direk ben kaynaklı bi konu olmadıgı güncel oldugu icin senin bana yalancı coban yakıstırmanla ilgilenmiyorum, gündemden bi haber konu olmus.
böyle bi iddanın ispatınıda ben yapacak deglim.
merak eden arastırır.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

9

Sunday, 19.10.2008, 02:10

Ne haberi ne ispati sen yapamazsin zaten,
Bende objektif olma bakimindan tarafsiz bir haber bülteninin bu konudaki haberini yayinladim, neden milletin burnunu tikamakla sucluyorsun ki beni?

Üstelik madem sen beni kastettin bir almanyali olarak, benim hakkimda veya yasadiklarim hakkinda ne kadar bilgin varki böyle seyleri düsünüyor hatta yazabiliyorsun?
Burda Gurbetciyim diye aglayacak degilim, ben daha ortaokul döneminde kendi parami alt siniftaki ögrencilere derslerinde yardimci olarak kazanmis bir insanim..

Ve benim annem 15 yasinda evlenmis bir türk vatandasi..

Politika ile ilgim yok fakat aktif dönemim diye bahsettigim cümleleri hep nasil algilamak istiyorsan öyle okuyorsun, beni en cok rahatsiz edende hep senin ön yargilarin ve söz dinlemeden, insanlari tanimadan pesin hükümlü olman..

Bana kisisel seyleri mesajlada iletebilirsin, kulagimi kimseye tikamadim simdiye kadar, gözümüde hic bir ülke sorununda kapamadim..
Ben sadece gündemdeki konu icin bir haber bülteninin yayinini acikladim.. Baska konularin burda belki yeri yok ama madem gündeme getiriyorsun, cevabi verdigimi düsünüyorum.

Beni tanimayanlarada biyografimi yazicam yakinda, böyle suclamalara maruz kalicak bir hareketim olmadiysada...

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

10

Sunday, 19.10.2008, 02:18

kişisel konuşulacak bi konu degilki, gündendeki bir konu ile alakalı yazısıyoruz.
niye bu kadar tepkilisin bu senin yukardaki yorumun.
*bence dogrudan ilk duyumlarda insanlari yargilamamak gerekir, haberlerin kaci dogru kaci yalan oldugunu hepimiz biliyoruz ve niyetin ne ve kime karsi oldugunuda biliyoruz.. Doldurusa getirmek isteyenler bunu hep basariyor ama

bundan nasıl emin olabilirsinki bu paylasımda kimseye karsı oldugum yada gizli bir niyetim yoktu.
senin hakındada ön yargı degil yazdıklarını degerlendirdim.
senin bu sert cıkısından yola cıkarak ve düsüncelerimi acıklıyarak, insanların burnunu tıkama dedim.
seninle sahsi bir sorumun yok bilmeni isterim. böyle bir hisse niye kapıldın bilmem.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

11

Sunday, 19.10.2008, 02:30

Türkiyede degil bütün dünyada basin politikacilardan daha büyük bir etkiye sahip.
Bu tez'imi dogrulayacak yazilarda sunabilirim, fazlasiyla vaktimi alir fakat herkesin bildigini düsündügümden bunu herkes google'den bile ögrenebilir demekle yetiniyorum..

Benim emin oldugum konular bunlardir. Politikacilarin daima birbirlerine attiklari camurlardan ve secim döneminde yürütülen sahte kampanyalardanda herkes haberdar.. bu konuda emin olmayani görmedim daha ;)

Sert cikis degildi, senin yayinlamana karsin bende bir haber bülteni fakat tarafsiz bir haber bülteninin yayinini acikladim ve sen nasil düsünceni yazdiysan bende düsüncemi yazdim..

Benim hakkimda degerlendirdiklerin kusura bakma ama yazdiklarimdan kaynaklansa, "almanyalilik" hakkinda bu kadar basit bir yazi ve üstelik dogru olmayan bir yazi yazmazdin ne benim nede "almanyalilarin" hakkinda..

Evet tepkiliyim, cünkü sahsi sorunum yok dedigin bana karsi konu disinda tuzu kuru veya yalanci coban gibi sacma olan benzetmeler yapiyorsun.

Hakkimda bildigin kadar konussan, tepkimide cekmezdin bunlari bana yazmak zorundada birakmazdin..
Sirf senin anlaman icin yaziyorum yoksa ben kendimin farkindayim..

Benim babamin burda yani almanyada gördügü muameleyi ben biliyorum, ve kac para bir bilete ödeyip sirf oy atabilmek icin bunuda ben bilirim..
Almanyada sosyal güvencegi devlet sagliyor diye düsünebilirsin, bana göre benim gibi calisan kesim sagliyor..
Benim tuzum hicte kuru degil, cünkü ben iki memleketinde cocuguyum ve ben Türkiyede ilk okulu dahi okuma sansina sahip degilken bu kadar düzgün bir türkce konusabiliyor ve yazabiliyorsam, Türkiye ve gündemi benide ilgilendirir, politika ilgi alanim olmasada..

Kisisel olarak sorunun yoksa, lütfen benim sahsim hakkinda bilmediklerini ama düsündüklerini kendine sakla.
Ben rahatsiz oluyorum..

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

12

Sunday, 19.10.2008, 02:45

:) yalancı cobanı ben siyasetciler icin kulandım,senin icin degil.
senin hakında bi yorum yok, avatarın altındaki almanya bayragın ve kendi söyledigin.kendinin celiskiye düsürdügün siyasetle ilgilenip ilgilenmeme konun, iki iddada senin benim degil.
siyasilerin siyaset geregi satasmalarının oldugu dogrudur. bu sayede halk ipligi pazara cıkanların gercek yüzünü görür.
basında tarafsız yada taraflı haber sunmasıda görevi allah askına sahsına ne dedim senin beni hükümete camur atmakla bunun bi idda oldunu söyledin, bende iddaları göz ardı edemicek bi konumda yasıyorum, bu topraklarda dedim,
almanyada yasayıp türkiye siyasetcilerine dem vurmuyorum.
tuzu kuru diyisim bundandı.almanyada ne yasadını bilmiyorum.irem ne yasarsan yasa ben burda tüm türkiyenin yasayabileceklerini yazdım. gündem konusu olmus bi konuyu, konuya farklı bi acıklama getirmen degil.
senin yorumundaki.
bence dogrudan ilk duyumlarda insanlari yargilamamak gerekir, haberlerin kaci dogru kaci yalan oldugunu hepimiz biliyoruz ve niyetin ne ve kime karsi oldugunuda biliyoruz.. Doldurusa getirmek isteyenler bunu hep basariyor ama
bu cümlelere bunu bilemessin dedim.rahatsız oluyorsan bu senin sorunun bunlar senin sahsınla alakalı degil.konuyla alakalı.
konu hakındaki düsüncenle.
yani sahsi bisey degil. yine diyorum sen rahatsız olduysan bu senin sorunun.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

13

Sunday, 19.10.2008, 12:08

Alıntı sahibi ""öykü""

1. hangi hak, malesef canım o senin dedin yerini bulan hak burda öyle islemiyor.

2. hayata hersey ispatlanmaz, yasamda bazan benim bilmem yeter dedimiz öyle cok sey varki.

3. mesela yalancı cobanın yangın var hikayesini bilirsin demi. acaba yangın varmı ispatlasınmı diye düsünmesin.ilk bildigin yalan olabilecegidir.
senin bildigin yani.

4. madem siyasetle ilgin yok üstelikte bu topraklarda bile yasamazken niye böyle bi haberi yalanlama ihtiyacı hisettin.
demekki rahatsız olmusun bir sekilde buda biseydir.

5. her nekadar bekara karı bosamak muhabbeti gibi olsada buda biseydir.

6. sosyel bir güvencede cocuk maası issizlik maası saglık egitim hizmeti alıp,
sistemli bir üklenin topraklarında devlet korumasında cocuklarını büyüten almanyalıların,insanların gelecek kaygılarını siyasetin icinde olmak, yada kendilerini siyaset dısında tutmak olarak niteliye biliriz.

7. bizim buralarda buna tuzu kuru derler. canımcım.

Sen kendini nasil ifade ediyorsun bilemem, ama ifade ettiklerini ciplak bir sekilde yorumluyorum, sahsi bir sorun degil, yada sen ifade edemiyorsun demek istediginle yazdiginmi farkli ?

1. Hak bu devlette islemiyor demekle yasadigin ülkenin hukukundan süphe duydugunu gösterir..ben belki farkli bir ülkede yasiyorum ama ülkemin hukukuna senden cok güveniyorum, hükümet hangi partiden olursa olsun, adaletin bagimsiz olduguna inaniyorum..

2. Benim bilmem yeter dedigimiz sey anca kendi bildigimiz olur, bunuda eger baskalarina karsi savunmak istiyorsak delil sunmamiz gerekmezmi ? Öyle her ben biliyorum diyene inanilirmi ? Kuzu olmak iste yoksa güden cok olur sözünemi geldik ? Bu nasil anlayistir, anlam veremiyorum..

3. Benim bildigim ne? Daha öncede anlatmaya calistim, algilaman sinifta kaldi. Benim bildigim bu degil, benim bildigim her defasinda o yangin yerine kosmak olurdu diye söyledim, ama anlamadin heralde..
Coban yalanci olabilir, bir parti yalanci olabilir, ama yangin dogrudur ve ben yangin olup olmadigini arastiran biriyim, sana nazaran...

4. Ben belki memleketimin topraklarinda yasamiyorum, beni rahatsiz eden tarafini acikladimda zaten, tamamen insancil yönü $oke etti beni. Benim gibi kaygili insanlarin coklugu benim icimi rahatlatiyor, öyle sorgusuz sualsiz basinin daha kaynak gösteremedigi haberlere japonlar bile inanmaz ;)
Politika ile ilgilenmek gerekmez ülke ve insan meseleleriyle ilgilenmek icin !
Ben politik yönden bakmadagimi, hic bir parti ile alakamin olmadigini ve siyaset olan kismini vurgulamaya calistim.
Bu gibi söylemler tamamen politiktir, inananda kendi bilir arastirmadan sorusturmadan.

5. Bekara kari bosamak kolaydir dimi atasözünü? Benim memleketim haberleriyle ilgilenmemle, senin ilgilenmen arasindaki fark ne? Neden sen evli ben bekar oluyorum bu durumda? Avatarim altinda evet yasadigim ülkenin bayragi var, zaten ülke bayraklarida bunun icin var forumda. Ama benim yasadigim ülke ile bu haber arasindaki baglantiyi nasil kurdun anlamadim..

Senin avatarinin altinda bayrak dahi yok, ülkesizmisin ? Senin bayragin yok konusuyorsun, benim en azindan kim ve nerden oldugum belli..

Neden benim sahsima dayandiriyorsun ki hem haberi? Almanyada yasamamla bu haberin baglantisini nasil kurdun?
Benim beni olaya dahil etme dedigim budur, politika ile ilgilenmiyorum ve bu haber tamamen politiktir CNN haberine göre hic bir gerceklik payida yok.. Yani beni daha fazla ilgilendirmezde cünkü böyle bir haber var ama yok...

6. benim yasadigim ülke hakkinda sen nasil konusabiliyorsan, bende senin yasadigin ülke hakkinda konusamazmiyim ? Tabii gurbetci olmadigin icin sana sosyal güvenceden bahsetmek kolay, saglik sigortasina, emeklilik kasasina, issizlik sigortasina vesaire ödedigim aydatlardan haberin yok cünkü.. bu haberlede alakasi yok, farkindaysan..

7. tuzun kuru "canimcim" ;) Tuzum kuru cünkü seni dogrudan ilgilendiriyo 14 yasina evlenme yasinin düsürülmesi cünkü hem siyasetcisin hem o ülkenin vatandasisin ama beni dogrudan ilgilendirmiyo cünkü o memleketin gurbete gönderdigi iscinin cocuguyum ve gurbetci olarak yasamaya devam ettigim halde politikacilara pabuc birakmadan objektif haber okumayi tercih ediyorum.. Evet pek'te kuruymus tuzum..

Sahsimla alakali hic birsey bu haberle baglantisi yok
ama politika ile ilgilenen bu haber hakkinda fikir yürütmeye devam etsin, cünkü besbelli tamamen politik bir suclamadir ve hic bir dogruluk payi olmadiginida CNN zaten aciklamistir.. Beni bu haber politik oldugundan daha fazla ilgilendirmiyo, islanan tuzu kurutayimda tuzum kuru olmaya devam etsin...

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

14

Sunday, 19.10.2008, 12:44

:))

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

15

Sunday, 19.10.2008, 12:55

Alıntı sahibi ""öykü""

:))

nick degismene gerek yoktu sirf gülümse eklemek icin, ben yinede ön yargisiz sadece yazdiklarina cevap verirdim kimseyi kisisel hedef tahtasi yapmam..

Gerci sende haklisin, öykü = hikaye = konu basligi

Politika ile alakam kesileli, siyasetcilere ve her firsatta siyaset yapanlara gicigim.. özür dilerim eger komik yorumlarina komik cevap verdiysem..

Niyetim madalyonun birde diger yüzünü göstermekti, anlayan anladi, gerisi gülsün, siyasetcilere ilgimin olmadigini zaten aciklamistim ;)

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

16

Sunday, 19.10.2008, 13:18

aay irem senin icin nik degismedim tabiki güzellik, renk olsun diye :))) bukadar asabiyet saglıga zararlıdır.
esne biraz relax irem relax

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

17

Sunday, 19.10.2008, 13:23

Benim icin nick degistigini söylemedim zaten ;)
Bir gülümseme eklemek icin dedim ama masallah okudugunu yazildigi gibi anlamamakta israrcisin..

Kullandigin renk sanirim ya siyah ya pembe ;)

Asabi yapim yok, beni bilen biliyor.. ee Tarkan ne diyor.. bana göre hava ho$

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

18

Sunday, 19.10.2008, 13:26

Alıntı

esne biraz relax irem relax

seni tanidim taniyali ne relax nede mutlu halini göremedim ne hikmetse ;)
sadece ön yargilarin ve pesin hükümlerinle, he pardon bide yanlis anlama kapasitenin genisligi ile tanistim sanki..

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

19

Sunday, 19.10.2008, 13:45

seninle asla kavga etmem bunu sana taaa ilk tanıstımızda demistim hatırlarsan, evet siyaseti seviyorum.hükümeti sevmiyorum konustugum herseyin arkasında herzaman durmusumdur.
biriyle bi konu hakında yazıstın. niye bu kadar saldırgansın taa konuya ilk baslıgından beri, tamam konu tutki yalan yada yanlış, beni tanıman yada tanımam anlasman yada anlasamam buda önemsiz.
herkes herkesle anlasır diye bisey yok.anlayısım kıt yada az.
bende bukadarım, ee herkes senin kadar yetenekli degil canım.
bilirim ne kadar yetekli oldunu.bi bizi biliriz.
o yüzden tartısmıyalım olurmu bi konu paylastım inanmak yada inanmamakta serbesin.senin degerlendirmene kalmış bu herkes için gecerli. bu kadar büyütme ve ordaki yazdıklarım gercek düsüncelerimdi konu hakında.senin sahsınla alakalı degildi.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

20

Sunday, 19.10.2008, 13:54

Büyüten ben degilim ki..

Sen bir haber'den alinti yapiyorsun, benim baslik ilgimi cektigi icin haberi okuyorum ve aslini arastiriyorum, asli yok cikiyor..bende bunu yayinliyorum..

Ne yasadigim yerle alakasi oldugunu düsünüyorumn nede konuyu saldirgan hale ben getirdim..
Yanlis anlasilma ise önemsiz degil, ben tamamen objektif bir haberle yanit verdim, benim fikrimde CNN'in yayinladigindan farksiz ve tarafsiz.. bu konu gündemde olmadigina göre neden fikir yürüteyim ki zaten ?

Yetenekli olayim veya olmayayim, konu buda degil veya inanip inanmamak bile degil, zaten elle tutulur bir yani olmayan habere inanana ne derler kendin sec..
Insanlarin kolay kandirilabildigini kendin savunuyorsun zaten, benim bir aciklama yapmama gerek yok..

Hükümeti sevip sevmemek tarafsiz olamayisini acikliyor.. Ben bu hükümet veya muhalefeti icin oy kullanmadigim icin bunlar hakkinda yorumda yapmicam..

Bende daima kavgalari engellemeye calismisimdir, cikmamasi ve yanlis anlamalar olusmamasi icin yogun caba gösteriyorum.. Senin yetenegin söz konusu degil, anlamak istedigini anliyor, duymak istedigini duyuyorsun cünkü sadece..

Benim elestirim, beni bu konuya dahil etmen, yasadigim yerle veya yasadigim yerin sosyal yapisiyla bu haberin bir ilgisi yok..
Zaten bu haberle ilgisi olan sadece aktüel muhalefetin saf insanlar üstünden siyaset yapmaya calismasidir.. inanan inansin dedigin gibi ama iki haberide okuma sansina sahip olsunlar, nazi hükümetinde yasamiyor türk insani..