1. hangi hak, malesef canım o senin dedin yerini bulan hak burda öyle islemiyor.
2. hayata hersey ispatlanmaz, yasamda bazan benim bilmem yeter dedimiz öyle cok sey varki.
3. mesela yalancı cobanın yangın var hikayesini bilirsin demi. acaba yangın varmı ispatlasınmı diye düsünmesin.ilk bildigin yalan olabilecegidir.
senin bildigin yani.
4. madem siyasetle ilgin yok üstelikte bu topraklarda bile yasamazken niye böyle bi haberi yalanlama ihtiyacı hisettin.
demekki rahatsız olmusun bir sekilde buda biseydir.
5. her nekadar bekara karı bosamak muhabbeti gibi olsada buda biseydir.
6. sosyel bir güvencede cocuk maası issizlik maası saglık egitim hizmeti alıp,
sistemli bir üklenin topraklarında devlet korumasında cocuklarını büyüten almanyalıların,insanların gelecek kaygılarını siyasetin icinde olmak, yada kendilerini siyaset dısında tutmak olarak niteliye biliriz.
7. bizim buralarda buna tuzu kuru derler. canımcım.
Sen kendini nasil ifade ediyorsun bilemem, ama ifade ettiklerini ciplak bir sekilde yorumluyorum, sahsi bir sorun degil, yada sen ifade edemiyorsun demek istediginle yazdiginmi farkli ?
1. Hak bu devlette islemiyor demekle yasadigin ülkenin hukukundan süphe duydugunu gösterir..ben belki farkli bir ülkede yasiyorum ama ülkemin hukukuna senden cok güveniyorum, hükümet hangi partiden olursa olsun, adaletin bagimsiz olduguna inaniyorum..
2. Benim bilmem yeter dedigimiz sey anca kendi bildigimiz olur, bunuda eger baskalarina karsi savunmak istiyorsak delil sunmamiz gerekmezmi ? Öyle her ben biliyorum diyene inanilirmi ? Kuzu olmak iste yoksa güden cok olur sözünemi geldik ? Bu nasil anlayistir, anlam veremiyorum..
3. Benim bildigim ne? Daha öncede anlatmaya calistim, algilaman sinifta kaldi. Benim bildigim bu degil, benim bildigim her defasinda o yangin yerine kosmak olurdu diye söyledim, ama anlamadin heralde..
Coban yalanci olabilir, bir parti yalanci olabilir, ama yangin dogrudur ve ben yangin olup olmadigini arastiran biriyim, sana nazaran...
4. Ben belki memleketimin topraklarinda yasamiyorum, beni rahatsiz eden tarafini acikladimda zaten, tamamen insancil yönü $oke etti beni. Benim gibi kaygili insanlarin coklugu benim icimi rahatlatiyor, öyle sorgusuz sualsiz basinin daha kaynak gösteremedigi haberlere japonlar bile inanmaz

Politika ile ilgilenmek gerekmez ülke ve insan meseleleriyle ilgilenmek icin !
Ben politik yönden bakmadagimi, hic bir parti ile alakamin olmadigini ve siyaset olan kismini vurgulamaya calistim.
Bu gibi söylemler tamamen politiktir, inananda kendi bilir arastirmadan sorusturmadan.
5. Bekara kari bosamak kolaydir dimi atasözünü? Benim memleketim haberleriyle ilgilenmemle, senin ilgilenmen arasindaki fark ne? Neden sen evli ben bekar oluyorum bu durumda? Avatarim altinda evet yasadigim ülkenin bayragi var, zaten ülke bayraklarida bunun icin var forumda. Ama benim yasadigim ülke ile bu haber arasindaki baglantiyi nasil kurdun anlamadim..
Senin avatarinin altinda bayrak dahi yok, ülkesizmisin ? Senin bayragin yok konusuyorsun, benim en azindan kim ve nerden oldugum belli..
Neden benim sahsima dayandiriyorsun ki hem haberi? Almanyada yasamamla bu haberin baglantisini nasil kurdun?
Benim beni olaya dahil etme dedigim budur, politika ile ilgilenmiyorum ve bu haber tamamen politiktir CNN haberine göre hic bir gerceklik payida yok.. Yani beni daha fazla ilgilendirmezde cünkü böyle bir haber var ama yok...
6. benim yasadigim ülke hakkinda sen nasil konusabiliyorsan, bende senin yasadigin ülke hakkinda konusamazmiyim ? Tabii gurbetci olmadigin icin sana sosyal güvenceden bahsetmek kolay, saglik sigortasina, emeklilik kasasina, issizlik sigortasina vesaire ödedigim aydatlardan haberin yok cünkü.. bu haberlede alakasi yok, farkindaysan..
7. tuzun kuru "canimcim"

Tuzum kuru cünkü seni dogrudan ilgilendiriyo 14 yasina evlenme yasinin düsürülmesi cünkü hem siyasetcisin hem o ülkenin vatandasisin ama beni dogrudan ilgilendirmiyo cünkü o memleketin gurbete gönderdigi iscinin cocuguyum ve gurbetci olarak yasamaya devam ettigim halde politikacilara pabuc birakmadan objektif haber okumayi tercih ediyorum.. Evet pek'te kuruymus tuzum..
Sahsimla alakali hic birsey bu haberle baglantisi yok
ama politika ile ilgilenen bu haber hakkinda fikir yürütmeye devam etsin, cünkü besbelli tamamen politik bir suclamadir ve hic bir dogruluk payi olmadiginida CNN zaten aciklamistir.. Beni bu haber politik oldugundan daha fazla ilgilendirmiyo, islanan tuzu kurutayimda tuzum kuru olmaya devam etsin...