Giriş yapmadınız.

• "beratcan" bir erkek
  • Konuyu başlatan "beratcan"

• Özel mesaj gönder

1

Monday, 27.10.2008, 03:20

YouTube'a hosts dosyası değişikliği ile basitçe erişin

Ülkemizdeki YouTube erişim engeli IP bazlı olduğu için OpenDNS gibi farklı DNS adreslerini kullanmak işe yaramıyordu. Bu durumda, vtunnel.com ya da ktunnel.com gibi web sitelerini kullanarak ya da kendiniz tünelleme yaparak bu engelleri aşabiliyorsunuz. Tünelleme için ssh hesabı gerektiğinden, bir çok kullanıcı için zahmetli bir iş bu.

YouTube'a ait birden fazla IP adresi bulunuyor Telekom bunların hepsini engellemdi. İşletim sistemimiz içerisine YouTube.com'un IP adreslerinden birisini yazarak YouTube'a web tarayıcımız ile zahmetsizce erişebileceksiniz

Nasıl Yapıyoruz?

İlk olarak hosts dosyasını açalım. hosts dosyası farklı işletim sistemlerinde farklı yerlerde bulunuyor.

Windows NT/2000/XP/2003/Vista: WINDOWS\system32\drivers\etc\ varsayılan konum durumunda. Eğer hosts dosyası burada değilse registry girdisinden nerede olduğunu öğrenebilirsiniz:

\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\DataBasePath.

Windows 95/98/Me: WINDOWS\
Linux: /etc
Mac OS 9 ve daha öncesi: System Folder: Preferences
Mac OS X(*): /private/etc

Örneğin bizim işletim sistemimize hosts dosyası C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörü altında bulunuyordu.

hosts dosyasına Notepad ile açın ve dosyanın en sonuna şu satırı ekleyin:

208.117.236.69 youtube.com www.youtube.com Dosyayı kaydedin ve kapatın.

İşlem tamam! Artık YouTube'a zahmetsizce favori web tarayıcınız ile girebilirsiniz.
MERHABA ..!!

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Monday, 27.10.2008, 12:34

beratcan, teşekkürler abi faydalı bir paylaşım olmuş youtube izleyemeyenlerin işine yarıcaktır.

cantanem.gonul

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 28.10.2008, 03:12

beratcan, tşk güzel paylaşımın için cok basitmis :D 2 dakka sürmedi yaff :D

• "beratcan" bir erkek
  • Konuyu başlatan "beratcan"

• Özel mesaj gönder

4

Tuesday, 28.10.2008, 03:16

demokrasilerde çare tükenmezmiş :D