Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
YouTube'a hosts dosyası değişikliği ile basitçe erişin
Ülkemizdeki YouTube erişim engeli IP bazlı olduğu için OpenDNS gibi farklı DNS adreslerini kullanmak işe yaramıyordu. Bu durumda, vtunnel.com ya da ktunnel.com gibi web sitelerini kullanarak ya da kendiniz tünelleme yaparak bu engelleri aşabiliyorsunuz. Tünelleme için ssh hesabı gerektiğinden, bir çok kullanıcı için zahmetli bir iş bu.
YouTube'a ait birden fazla IP adresi bulunuyor Telekom bunların hepsini engellemdi. İşletim sistemimiz içerisine YouTube.com'un IP adreslerinden birisini yazarak YouTube'a web tarayıcımız ile zahmetsizce erişebileceksiniz
Nasıl Yapıyoruz?
İlk olarak hosts dosyasını açalım. hosts dosyası farklı işletim sistemlerinde farklı yerlerde bulunuyor.
Windows NT/2000/XP/2003/Vista: WINDOWS\system32\drivers\etc\ varsayılan konum durumunda. Eğer hosts dosyası burada değilse registry girdisinden nerede olduğunu öğrenebilirsiniz:
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\DataBasePath.
Windows 95/98/Me: WINDOWS\
Linux: /etc
Mac OS 9 ve daha öncesi: System Folder: Preferences
Mac OS
*): /private/etc
Örneğin bizim işletim sistemimize hosts dosyası C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörü altında bulunuyordu.
hosts dosyasına Notepad ile açın ve dosyanın en sonuna şu satırı ekleyin:
208.117.236.69 youtube.com www.youtube.com Dosyayı kaydedin ve kapatın.
İşlem tamam! Artık YouTube'a zahmetsizce favori web tarayıcınız ile girebilirsiniz.
MERHABA ..!!
beratcan, teşekkürler abi faydalı bir paylaşım olmuş youtube izleyemeyenlerin işine yarıcaktır.
beratcan,
tşk güzel paylaşımın için cok basitmis
2 dakka sürmedi yaff
demokrasilerde çare tükenmezmiş