Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

stella

Profesyonel

• Konuyu başlatan "stella"

• Özel mesaj gönder

1

Friday, 16.02.2007, 02:16

Kurtlar Vadisi yayindan kaldirildi

eveeeet aslinda böyle biseyin olacagni cogumuz tahmin etmistik, ama kurtlar vadisi hayranlarina yazik oldu :evilking:

iste haberler....

Kurtlar Vadisi yayından kaldırıldı 15 Şubat 2007

Yapımcı şirket ve ilgili kanal diziyi yayından kaldırarak aynı saatte yayına "Kan Uykusu" adlı Güneydoğu'daki çatışmaları anlatan belgeseli koydu.
Dizinin yayından kaldırılmamasındra ısrar eden seyirci telefonları ve e- mailler de dikkate alınarak Kurtlar Vadisi'nin bu akşamki yayın saatinden önce Pana Film tarafından bir açıklama yapılarak dizi yayından kaldırıldı.

VADİ'DE TARTIŞMA BÖYLE BAŞLADI
Toplumda şiddeti özendirdiği, özellikle çocuklara ve gençlere kötü örnek olduğu gerekçesiyle tepki çeken Kurtlar Vadisi’nin yayınlanmasıyla ilgili tanıtım filminin gösteriminin ardından RTÜK diziyi izlemeye aldı. Güneydoğu’daki terör olaylarının işlendiği bölümden sonra tepkilerin iyice gündeme oturması üzerine dizinin ’milliyetçi’ duyguları kaba bir bir şekilde ön plana çıkararak Ogün Samast gibi yeni tipleri yaratması endişesi karşısında RTÜK yöneticileri, Show TV Genel Müdürü Saner Ayar’la görüştü.

Karşılıklı görüş alışverişi sonucunda kurulda dizinin yayından kaldırılması eğilimi oluştu. RTÜK’ün yasaklama yetkisi olmamasına rağmen sergilenen endişe ve uyarılar karşısında Show TV Genel Müdürü Saner, "Bu durumu grubumuzun üst yönetimi ile görüşmem gerekiyor" dedi. Daha sonra RTÜK’ü arayan Saner "İyi ilişkiler çerçevesinde diziyi yayından kaldırmaya karar verdik. Olayın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz ve biz de özen gösteriyoruz" dedi.

RTÜK’e telefonla şikáyet yağdı Kurtlar Vadisi-Terör dizisi yayından kaldırıldı. Sizce karar doğru mudur?

Hayır. Bu bir sansürdür. Dizi yayından kaldırılmamalıydı.
Evet. Kaldırılması doğrudur.

"Kurtlar Vadisi-Terör" adlı dizi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na 1 Ocak - 13 Şubat 2007 tarihleri arasında toplam 16 bin 597 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 13 bin 953’ünde dizinin yayınlanmaması, 2 bin 609’unda ise dizinin yayınlanması istendi. Dizinin 8 Şubat’ta yayınlanmasının akabinde ise 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezi’ne toplam 2 bin 898 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 2 bin 192’sinin (yüzde 75.6) konusunu Kurtlar Vadisi-Terör dizisi oluşturdu. İzleyicilerden gelen bildirimlerin 1924’ünde (yüzde 87.8) dizi şikayet edildi ve yayından kaldırılması istendi. İzleyicilerden gelen 268 (yüzde 12.2) bildirimde ise dizinin beğenildiği, devam etmesinin istendiği ifade edildi. Sivil toplum ve meslek kuruluşları, yazarlar ve birçok internet sitesi de dizinin yayınlanmasına tepki göstererek, yayından kaldırılmasını istedi.

ankete katilmak isteyenler icin http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5955050.asp?m=1&gid=112&srid=3601&oid=1

saygilarinizla supermodunuz stella :b055:

maxma

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

2

Friday, 16.02.2007, 02:20

ya bir suru siddetli diziler var*
o zaman binbirgecede kalkmasi lazim bence
ondada ahlaksiz bir teklif vardi
bence sacma yaw... bana göre

cetinM

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

3

Friday, 16.02.2007, 03:16

[stream]http://www.fileden.com/files/2007/2/15/777850/Zara%20-%20Tanridan%20Diledim.mp3[/stream] siz davayi cakmiyorsunuz bu politika vede para isi simdi yani yarin prodioksionun hesap numarasindan habaare bakin yani ne kadar prasi oldu bir gece olay bu siddet evet siddet var ama gercek olanlar bular bana soracak olursaniz bir polat alendar gercekten tr ye lazim

LyricOnAir

Stajyer

• Özel mesaj gönder

4

Friday, 16.02.2007, 04:50

selam stella,
selam arkadaslar....

evet dizi kapansin veya kapanmasin sorusuna dogru cevabi verebilmek icin, belki "farkli" parametreler icerisinde düsünmek lazim !
ne gibi ?
evet bu sonucta bir tv dizisi, icerigi ile toplumun kendisini anlatiyor, ve nihayetinde para karsiligi bu dizi cekilip, yayinlanip, seyirediliyor, yani ortada dönen biraz da para var...
zaten reytingi olmazsa, bu diziyi birakin 52 iki bölüm, reklam arasinda bile kaldirirlar(di).
tabi birde su var, ne olursa olsun, sonucta bu bir hikaye ve o hikayedeki karakterler bir oyuncu.

yani diziyi iyi veya kötü buluyorum, kalsin-kaldirirsindan cok benim aklimi böyle "dogru" bulmadigim dizilerde su soru gelir.....

"bu "kahramanlar" halk icin bunlari yaparken "devlet" nerde ?
yani niye kimse...
"dogru dürüst bir devlet ve toplumumuz olsaydi, böyle "kahramanlara" muhtac kalmazdik" demiyor ?
bir ara da "agali" diziler bol du, her tv de bir baska aga, etrafinda aganin gözünün icine bakan "yiginla" insan....
evet burada da sormali, "türkiyede var olan" agalik bu dizilerdeki agalik mi ?
veya bu dizilerdeki agalik "aaa feodal toplum bak o kadar kötü degilmis" denilisin diye mi cekilip yayinlaniyor ?

benim fikrimce bu dizi ne olursa olsun devlet "tavsiyesi" ile KALDIRILMALI
ama bir toplumsal bilinc icinde de "SEYIREDILMEMELI"....

bireysel kahramanlara muhtac kalinmayacagi günler dilegi ile

[marq=left]LyricOnAir[/marq]

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

5

Friday, 16.02.2007, 04:50

Ben izliyordum bu diziyi. Suan kaldirildigini yeni ögrendim, fakat kaldirildi diye kafayi yemedim, saga sola saldirmiyorum, rtük'e yada baska kurumlara beddualar okumuyorum, sadece gelismeleri takip ediyorum.
Cogu yerlerde tepkiler asiri olmus. Fanatikleri bir hayli kizmis, öfke kusuyorlar.
Bu acidan kaldirilmasi dogrumu, yanlismi yorum yapamayacagim aslinda, cünkü amaclarinin ne oldugunu tam anlamiyla anlamis degilim. Ama yinede kafamda kendi irademle ve gelismeleri takip etmemin etkilerinden kaynaklanarak birkac senaryoyu sizlerle paylasmak istedim:

1. Senaryo: Dizinin sansürlenmesi hem yurtdisinda türkiye adina, hem son zamanlarda olusan düsünme ve fikir özgürlügü tartismalarina, hemde bazi kesimlerin bazi kurumlara yeniden saldirabilmelerii icin hatri sayilir bir malzeme olmustur. Bu acidan yayindan kaldirilmasinin zararlari kesinlikle olacaktir.

2. Senaryo: Eger anlatilanlar dogruysa (yani rtüke yagan sikayetlerden bahsediyorum), bir ülkenin icindeki en büyük güclerden birisi olarak görülen medyayi yönetebilen, onlara yön verebilen bir takim grup var. Ve bugünkü olayda o grubun bir zaferi olarak tanimlanabilir aslinda. Dizinin kalkmasini isteyen sikayetcilerin hepside hosgörülü, bilincli, vatanini, milletini seven siradan vatandaslarmidir gercektende? Bu dizinin suanki bölümlerinin terör gibi hassas olaylari canlandirmasi birilerini elbette rahatsiz edecekti ve ettide. Bunlar kimler olabilir?
1. Halki yanlis yönlendirecegini, genclere kötü örnek olan, siddete egilimleri olmasini saglayacagini düsünen vatandaslar.
2. Bir takim bölücü örgütler, insanlari az cok bilinclendirmeye calisildigindan dizinin sakincali oldugunu düsünebilirler, bunlarin aralarinda pkk da büyük bir ihtimalle olabilir
3. Diger medya kurumlari, dizinin kanalina sagladigi kesin olan yüksek ratingler, diger kanallari elbette rahatsiz edecekti ve rakiplerinde orada birseyler yapmasi gerekiyordu
4. Belki bircok kisi icin sacma gelebilir, ama dizinin yapim kurulusunun kendi tezgahi bile olabilir bu, böylelikle gündemden düsmemek icin, biraz daha sansasyon yaratmak icin, reklam malzemesi olabilmek icin. Kurtlar vadisi dizisi belki bugünlügüne ekranlardan kalkmis olabilir, belki bir kac haftada bu yasak kalkmaz, lakin eninde sonunda dizi devam edecektir diye düsünüyorum. Bu tv de olmazda, internette, internette olmazsa sinemalarda, sinemalarda olmazsa dvd, cd gibi satis noktalarinda bile bölüm bölüm satilabilir. Sonucta yanlis hatirlamiyorsam dizi yapimi icin birkac milyon dolar harcaniyor. Bu paralarin karsiligi gelmeden yapimcilar pes etmez. Baska yollara bas vururlar, artik bu televizyonlardaki reklam gelirlerindende olabilir, halkin cebindeki üc, bes kurusu alaraktanda. (Hatta yamulmuyorsam bu sinema, internet gösterimini bugünkü veda yazilarindada yazmislar yapimcilar, tam emin degilim)
5. Yaklasan secimlerde sirf dizi üzerinden gerceklesebilecek milliyetci duygularin kabarmamasi icin hükümet, yada meclisteki partilerde burada parmaklarinin ucuyla dokunmus olabilirler. Yoksa bu duygular kendilerini daha bir milliyetci olarak lanse eden partilerin lehine sonuclanabilir korkusu dogabilir.

Bu saydigim kurumlar yada kisilerin hepsi icin kesin olmasada, bir yada birkac tanesinin buradan faydalanacagi kesin. Secimi herkes kendisi yapabilir.

3. Senaryo: Kendisini bu diziye harbi beyinden kaptiran izleyicilere faydasimi, zararimi dokunur hic bilemiyorum. Bana göre bir dizi insanlari siddete yönlendiremez(di). Eger siddete egilimliyse bu dizi olmadanda olur, olmayacak tek sey, gerceklesen olaylarda kurtlar vadisinin veya polat alemdarin ismi gecmeyecekti. Bu dizi olmadan öncede hemen hemen hergün haberlerde biryerlerde birileri öldürülüyor, birileri siddet uyguluyor. Burada temel egitimin eksikligi var kesinlikle. Bir diziyle, filmle kimse egitilemez. Bu diziyle bagdasan olaylarin hemen hemen hepsinde kisilerin akli dengelerin temelden bozuk oldugunu, Polat alemdarcilik oynayan cocuklar icinse, suclularin anneleri, babalari oldugunu düsünüyorum. Dizi acik acik 18 yas altinda olanlara sakincali, sen neden izin veriyorsun cocugunun izlemesine. Bunlar duyarsiz aileler oluyorlar. Eger cocuga afedersiniz baska siddet iceren filmleri, acik sacik filmleri izlemelerinede izin verirseniz cocuklar ne yapsin. Temel egitim sart. Sadece okumakla adam olunmuyor malesef.
Fakat senaryo tutarsa ya bu kisiler dahada alevlenir, her türlü yola baskoyar, saga sola saldirabilir, cünkü gerilmislerdir. Bu acidan zararli olabilir.
Eger bu bir baslangicsa ve bu sayede izleyiciler icin anlamsiz, zararli, ne bileyim töre cinayetleri, orasini burasini acan, actiran sovlar, programlar icinde bu yöntemle kaldirilabilirse, belki gelecekte daha güzel yapimlar, projeler ortaya cikabilir. Televizyon kanallari izleyicileri tam bir aptal yerine koymaz. Benim görüsüm, televizyonda cikan sabah programlari, yada o magazin showlari vs. bu diziden dahada zararlidirlar izleyiciler icin, cünkü orada olanlar gercekler, dizi karakterleri degiller.

4. Senaryoda 3. ve 2. senaryoyla bagdasiyor biraz. Bu sayede gelecekte biraz daha gerginlesmeler olacak gibime geliyor.
- Eger bölücü örgütler bu sonuca getirdilerse, bu onlarin ellerindeki büyük gücü gösteriyor olabilir (Diger taraftan danimarkadaki roj tv'yi kapattirma cabalarina karsi bir tepki olarak algilanabilir)
- Diger medya kuruluslariysa eger: Burada show tv uyumayacak elbette, onlarda diger kanallarin aciklarini takip edecek ve onlari vurmaya calisacaklar. Bugün mesela farkina vardigim bir olay, show tv anahaber bülteninde, kanal d nin bas silahi olan binbirgece dizisinin basrol oyuncusu halil ergenc (ismi dogrumu emin degilim) genclik görüntülerini uzun uzun yayinladilar. Bir dans gösterisinde, uzun sacli taytli bir sekilde. Sadece farkina vardim. Ileride dahada kizisabilir bu rekabet
- Eger siradan vatandaslarsa, burada halk bu yola daha cok kez basvurabilirler, sonucta televizyon ekranlarinin en cok izlenilen yapitlarindan birisi bu yolla vuruldu. Güc halkin elinde. Diger programlarida böyle cezalandirabiliriz. Tabi karsi tarafida düsünmek lazim. Kurtlar vadisi fanatikleride ayni yolla diger sevilen kanallara böyle saldirilarda bulunabilirler. Nede olsa rtükü bir sekilde yönlendirebiliriz artik, bize neyse onlarada o diyecekler.
- Yapimci kurulus, ne olursa olsun, istediklerini alirlar bence. Ellerinde büyük bir koz var, bunuda istedikleri gibi kullanabilirler. Onlar icin bir darbe oldugunu düsünmüyorum ben

- Hükümet yada baska partilerde bu olayi kesinlikle kullanirlar, kimisi hükümete yüklenecek, kimisi basin özgürlügü diyecek, burada en cok basi agriyabilecekler listesinde hükümet bas sirayi alir diye düsünüyorum.

Bu yaziyi bende kendi özgür irademle, hicbir baski altinda kalmadan, hicbir yerden alinti yapmadan yaziyorum. Saydigim kurumlarin hicbirisinin altinda, üstünde, yaninda calismiyorum. Kimseyi rencide etmek gibi bir niyetim yok. Yanlis anlasilmalara neden olmamak icin yazdiklarimin icerigine dikkat ettigimi saniyorum ve ek olarak objektif olmaya özen gösterdigimi belirtmek istiyorum. Yinede yanlis anlayanlar olursa, yaziyi tekrar tekrar okumanizi rica ediyorum, hatta gercektende ne anlattigimi (pozitif, negatif yada sadece gercekleri) kafasinda iyice düsünmesini tavsiye ediyorum.
Yinede anlasilir bir yerini bulamadiysaniz, bunu ulu orta burada herkesin huzurunda anlasilir bir sekilde aciklamasini yada sormasini bekliyorum.
Hatta bu konu hakkinda ufak tefekte olsa polemiklere hazirlikli olmadigimi itiraf ediyorum, lakin yinede bu niyeti bulunan üyelerinde olusabileceklerin bilincinde olduklarini varsayiyorum. Gelismelerden sorumlu tutuyorum.
Bu yazi hakkinda suana kadar özür dileyebilecegim tek sey olusabilecek yazim hatalaridir.
:D:D:D :sorry:

stella

Profesyonel

• Konuyu başlatan "stella"

• Özel mesaj gönder

6

Friday, 16.02.2007, 13:53

Ben de bu konudaki fikrimi söyleyim bari... :b055:

Hepinizin yorumunda tabiki haklilik payi cok.
Kurtlar Vadisi sadece bir Dizi ama gelin görünkü bizim Halk gercekleri görmek ve anlamak icin Dizilere muhtac. Yapmayin lütfen, diziyi savunurkene o dizi sayesinde gözümüz acildi diye yorumlar yapmayin. Cünkü bu sadece Türk halkini kücük düsürür. Ben sahsen Kurtlar Vadisinin kalktigina pek üzülmedim, cünkü verimli bulmuyorum. Genclere verilen mesaj cok basit kendini ve vatanini serefsizlere karsi savunmak icin silaha saril ....Yani ben pek olumlu bir mesaj verdigini düsünmüyorum.
Söyle Dizilere bir bakin farketmez hangisi olursa olsun.........hangi dizi barisi sevgiyi anlatiyo??? hadi bekliyorum cevaplarinizi .....

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

7

Friday, 16.02.2007, 15:45

Bu zamanda oynayan dizilerin hicbirisindede faydali bir konu islenmiyor acikcasi, hatta acikcasi bizim milletimize dizilerin hic biriside pozitif etki birakmiyor. Cünkü dünyanin sanirim hicbir ülkesinde dizilerin etkisinde bu kadar kalan bir millet yoktur. Bu yüzden yayinlanan dizilerin hangisi kalkarsa kalksin üzülmem ben. Cünkü dizileri dizi gibi izleyemiyor halkin büyük bir bölümü. Hemen hemen hepsindede gerceklik payi araniyor, dizi sonrasi ve öncesi saatleri hatta günleri kapsayan tartismalar yasaniyor dizi hakkinda. Dizinin ertesi günü sabah programlarinda dizi hakkinda senaryolar yaziliyor, su böyle yapmamasi lazimdi, yada böyle yapmasini beklerdim diye ciddi ciddi tartisiyorlar ya. Eger dizileri sadece bir senaryo, hayal ürünü olarak algilamayi ögrenebilen bir millet olursak dizilerin sansürlenmesine gerek kalmaz, icerigi ne olursa olsun. Yaa gercektende almanyada hic bir dizi yayinlandimiki, üzerinde en az 1 saatlik tartisma yasansin? Aslinda türkiyede milleti yönlendirmek icin politikaci degil, senarist olmak lazimmis :D

oO_eLif_Oo

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

8

Saturday, 17.02.2007, 01:13

ohh canima deysin, iyi oldu onlara :boee:

nihosh

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

9

Saturday, 17.02.2007, 01:17

al bendende okadar...amannnn nebicim dizi o yaaaa :g005:

oO_eLif_Oo

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

10

Saturday, 17.02.2007, 01:26

ay elif ölünce üzülmüstüm bir tek.. oda elif diye yani.. yoksa hic bir anlami yok bence dizinin :b030:

nihosh

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

11

Saturday, 17.02.2007, 01:27

dizide bi elif mi vardi? :b055:

oO_eLif_Oo

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

12

Saturday, 17.02.2007, 01:29

:lachab:

var di yaa, sen görmemissin hahahahah :D tzz

nihosh

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

13

Saturday, 17.02.2007, 01:30

elifim bi bölümünede baktigimi hatirlamiyorum???? ay vurdu kirdi filmi iste...a mannn iyiki bakmadim :D :g005:

LyricOnAir

Stajyer

• Özel mesaj gönder

14

Monday, 19.02.2007, 04:30

evet izninizle ben stellanin sorusuna cevap vermek istiyorum....

simdi ben sahsen türk tvlerinde tek bir diziyi takip ediyorum, oda "ihlamurlar altinda" dizisi.....konu cok türk klassigi olmasina ragmen, dizideki siirsel bir hava beni bu diziyi merakla seyir ettiriyor....
ve tabiki bu dizinin kahramani ne aga , nede vatan millet sakarya naralari atip vatani öcü düsmanlardan kurtarmaya calisan bir delikanli....dizinin kahramani sadece ve sadece "duygusal bir insan" ve onun bu duygusallgini (hem hüzünlerini hemde sinirlenmelerini) "uc'larda" yasamasi onu sesiz kahraman (silent hero) yapan unsurlardir diye düsünüyorum....

ama sonucta bir dizi :)
senaryosu olan bir dizi.....
birileri yazmis birileri de yaratilan karakterlere kendilerinden güzel bir ruh vermis o kadar :)

ama genel manada bakacak olursak bu dizilerin veya TV*nin kendisinin anadolu halkinin üzerindeki yerine ve etkisine cidden cok garip sonuclar cikiyor.
Tv seyiretme orantisi bizim gibi toplumlarda bati toplumlarindan daha büyük, bu da insanlarin diger sosyal faliyet ile orantisi ile aciklanabilinir.
yani ?
yanisi su....
anadoluda yasayanlarin tv deki programlari tek eglenceleri olabiliyor....
insanlar gecim derdine bu tv programlari bir ayfon misali onlari rahatlatiyor.
anadolu'da derneklesmeler genelde erkek agirlikli, sosyal ve kültürel progamlar "siyasi" icerikli...sinema...kütüphane olmadigi gibi, insanlarin bireyselik disinde gittigi cay bahcelerinden baska bir "gidecegi yer yok"...
böyle olunca Tv sadece odanin bir kösesinde degil hayatimizin tam ortasinda olan bir alet olabiliyor....

bundan sonra ne oluyor ?

bundan sonra reyting savasi basliyor....bu reyting savasinda toplum ahlakina "bel alti vurmalar da var" veya insanlarin milli ve dini duygularini istismar ederek "bir (yeni) deger yaratma" kültürü....

simdi düsünün benim saysini bilmedigim tonlarca ulusal yayin yapan tv kanali var....ve her tv kanalinda hergün bir dizi....
üc asaga bes yukari hikayeler hep ayni....yakislik bir erkek ve güzel bir kiz ve hep daima kurtarilmasi gereken birseyler bazen bir devlet veya bazen "sevilen bir kiz"

( bu aralar tvlerdeki dizilerde bas karekter de ki kizlar hepsi hamile ;-) )

evet beni düsündüren daima hep su olmustur...bir ara sey "in" di "AGALIK" agirli diziler...yani ?
yani her dizi kahramanlari birer feodal AGA, hepsi eli yüzü temiz, yüksek ahlakli, kaldigi yörede saygi ile anilan, sevilen, cömert, sofrasinda bir o kadar insan doyuran vs vs....
simdiii bu cidden böylemidir ? yani türkiy*de var olan feodalizim cidden böyle midir ?
ankaradan 500 km ilerdeki agalar böyle agalar mi ?
tv deki agalik nerde yasaniyor ? söylesinler bizde o agalari bir taniyalim....
böyle bir diziyi cekmenin ne gibi bir mantigi olabilir ?
verilmek istenen mesaj nedir ?
Agalik kötü bir sey degil demek midir ?
Bu dizilere bakinca su 85 yildir türkiye de bir türlü yapilmayan toprak reformu aklima geliyor....

sonra ne oldu ?
yöresel agalar gitti....yerine ne geldi ?
HALK KAHRAMANLARI
insanlarin milliyetcilik duygularini sivazlayan, "abilerin" "bizim cocuklarin" bir elinde kuran, bir elinde silah ile türkiy'yi hem ic hemde dis düsmanlara karsi kahramanca savunan deli kanlilar....
yani ?
bunun yanisi su...hukuk ve adalet devletinin iflasi demek bu....bu 85 yildir bu insanlar toplum icin baglayici bir hukukun yerlestirmedigini göstergesidir...
neden kimse sormuyor bu dizileri seyir ederken, bu genc kahramanlar bunlari yaparken devlet nerede ?
devletin savcisi, polisi, askeri ?

birde sunu bilmek lazim....bu dizilerdeki kahramanlar rol geregi "aksiyonlari icin finanzmana ihtiyaclari olmaya bilir" ama gercek hayatta böyle mi ?
yer alti dünyasi dedigimz, omuzu düsüklerin kral oldugu yer'de bu paralarin nasil saglandigini bilmeyen mi var ?
evet orada bir elde kuran bir elde bayrak ceplerde ise harac kesilmis paralar, "beyaz" satisindan "hakli dava" icin kazanilmis paralar...

simdi ne olacak tv bakmayalim mi veya hep haberlere mi bakalim, hep felsefi yayinlara mi bakalim ?
hic mi sirf egenlenmek icin tv bakmaylim ?

hayir asla
tabiki tv egelenmek icin bakilmali, ama bizim gibi toplumlarda fiksiyon ve non fiksiyon ayrimi yok malesef, bizim gibi toplumda tv deki kahraman ölünce, köyün "imami" "giyabi cenaze" namazi kildiriyor....yani eglenemk icin bakilan bir program, hayatimizi bu derecede etkiliyor, bir digeri de "kiz arkadasina "bir geceligine" diyor :), baska biri de aliyor eline silahi, cikiyor trabzondan istanbula yola, üc el bir "ermeniyi" vurarak, "tvdeki abileri" gibi vatani "temizlemeye" kalkiyor....

iste sorulmasi gereken soru bu ?
tvdeki programlarin icerigi halktan mi etkileniyor veya tvdeki programlarin icerigi halki mi yönelendiriyor ?

son söz olarak ihlamurlar alitinda dizi'sinin alt basligi ile konuyu simdilik burda bitirmek istiyorum....

söz verilmis asklara...

[marq=left]LyricOnAir[/marq]