Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın
  • Konuyu başlatan "TurkEce"

• Özel mesaj gönder

1

Monday, 7.03.2011, 00:06

Bir Öykü,bir Gerçek...

Bundan yıllar önce oldukça şımarık bir padişah yaşarmış ülkelerin birinde.Bu padişah bir gün sıkılmış ve bir yarışma düzenlemek istemiş bir süre düşündükten sonra düzenleyeceği yarışmayı çığırganlarına ferman olarak verip ülkelere yayılmasını sağlamış.
Düzenlenen yarışma şu imiş.
Her yarışmacıya birer horoz verilecek ve bu elinde bulunan horozu yarışmacı hiç kimsenin görmediği yerde üç gün içinde kesecek ve üçü günün sonunda saraya kestiği horozu ile gelecek ve hükümdara horozu nerede kestiğini anlatacak.
Kestiği horozu kimsenin görmediği kimsenin olmadığı yerde kesmek ve eğer kesemez veya biri keserken görür ise o yarışmacı kellesinden olacak şartlarda oldukça ağır.
Ödül ise bir küp altın.
Yarış başlar onlarca yarışmacı ülkenin dört bir yanına dağılır sonuçta üçüncü gün gelir tüm yarışmacılar hükümdarın huzurunda toplanır ve her biri ayrı bir hikaye ile kestiği horozu kimsenin görmediğine yemin eder fakat aralarında bir yarışmacının elinde tuttuğu horoz hala canlıdır bunu fark eden hükümdar diğer yarışmacıların bir kenera çekilip elinde canlı horozu tutanı yanına çağırır ve neden horozu kesmediğini sorar ve eğer iyi bir mazereti yoksa kelesi kesileceğini söyler.
Yarışmacı yaşlı gözleri ile hükümdara neden elinde hala canlı olan horozu kesemediğini şöyle anlatır.
Hükümdarım biliyorum kellem bu horozu kesmediğim için gidecek varsın gitsin fakat siz hiç kimsenin görmediğ yer diye bizlere söylediniz ve bizleri ülkenin dört bir yerine dağıttınız evet bende gittim hatta ülkeyi baştan sona gezdim ne dağ ne bayır ne köy ne kasaba kalmadı gidip gelmediğim fakat bu horzu kesecek ve hiç kimsenin görmediği yer bulamadım dediği anda hükümdar ayağa kalkıp vurun bunun başını der.
Tam başını vurmaya götürecekleri zaman hükümdar tekrar durdurur ve sorar "seni kimsenin görmediğini ve hep seni görenin kim olduğunu söyle" diye sorar
Yarışmacıda ellerini havaya kaldırır ve
"Beni kulların değil rabbim görüyor hükümdarım onun gördüğü ben aciz kulun nasıl olaki keserdim bu horozu" der.
Bunu üzerine hükümdar yarışmacıyı af eder....

UNUTMAYALIM Kİ HERŞEYİ BİR GÖREN VAR..!

• "by daglar" bir erkek

• Özel mesaj gönder

2

Monday, 7.03.2011, 00:08

paylaşim için tşkler

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın

• Özel mesaj gönder

3

Monday, 7.03.2011, 01:11

Okuduğunuz için ben teşekkür ederim ^^

engongem

Moderatör

• "engongem" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Monday, 7.03.2011, 01:16

cok güzeldi aplamm teşekkürler..;)
€nGonG€
Çok Sevildiğimiz İçinmi Beğeniliyoruz !!
Yoksa
Çok Beğenildiğimiz İçinmi Seviliyoruz !!
İşte Bunu Bilemiyoruz..!

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Monday, 7.03.2011, 01:20

Ben teşekkür ederim aplam okuduğun için ^^