Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
Türkiyen Gercek Hikayeler
Her Carsamba güzeller güzeli obali Emine Kazdagi'nin zirvelerine kurulu köyünde yetistirdigi bal peynir süt gibi ürünlerini yaklasik 5 saatlik bir inisten sonra ovaya kurulu Edremit Pazari'na getirir ve satmak icin sergi acar gecimini saglar. Yine böyle bir carsamba günü taptaze ürünlerinin basinda beklerken yakisikli ova köylüsü bickin delikanlı Hasan ile gözgöze gelir ve birbirlerine tutulurlar. Hasan Emine'ye her gelisinde sattigi sebze-meyvenin arasindan karpuz ikraminda bulunur. Ancak pazarin kuruldugu gün görüsebildikleri böyle gecen hasret dolu haftalar sonunda sevdalarını evlilik ile tüllendirmeye karar verirler. Fakat Emine'nin ailesi bu evlilik fikrinden pek de hosnut olmazlar; zira Hasan ovalidir kizlari ise obali. Ovali Hasan'in kendi zor yörük obası hayat sartlarina dayanamayacagini düsünürler ve Hasan'i bir imtihana tabi tutmaya karar verirler. Hasan'in Emine ile evlenebilmesi icin kirk okkalik bir tuz cuvalini ovadan obaya kadar sirtinda cikarmasi gerekmektedir. Emineyle ovadan sirtinda tuz cuvaliyla yola koyulan Hasan'in yaklasik 5-6 kilometrelik bu yolun sonlarina dogru dizlerinin bagı cözülmeye baslamistir zira nazik yetismis bedeni bu yüke dayanamamaktadir. Bu isi basaramayacagini anlayan Hasan Emine'ye baska diyarlara kacmayi orda evlenmeyi teklif eder Emine bunu kabul etmez devam etmesini ister. O erkeginin basaracagina ve köye baslari dik varacaklarina inanmistir bir kere. Yalvarislarina kulak asmayan Emine'nin arkasinda cabalayan Hasan terleyen sirtina nüfuz eden tuzun da yakici etkisiyle artik dayanamaz hale gelir ve gökbüvetin buz gibi sularina sesizce yuvarlanir ve bogulur. Bunu farketmeden köye kadar cikan Emine arkasinda Hasan'in olmadigini görünce deliye döner ve Hasan'i aramaya baslar fakat bulamaz. En sonunda Hasan'in boguldugu gölete gelince Hasan'a hediye etmis oldugu yazmanin yüzmekte oldugunu görür. Bu aciya dayanamayan Emine de yazma ile kendini göletin yanindaki ulu bir cinara asar. O günden sonra dallari gölete uzanan bu cinara Emine cinari gölete de Hasan Boguldu Göleti denmeye baslanir.
evt allaturkanin üyüleri güzel hikayeleri sizde yazin böylece tr yin güzel gercek hikayeleri okuruz
)) ve sunu diye bilirim hasan boguldu yeri harika inmesi bilmiyordum ben güzel bi gün gecirdim orda
farkli anlatilmisti ve farkli okumustum bu gercek hikayeyi..
emeginize paylasiminiza saglik...
Güzel bir paylaşım Rose.İllkkez okudum,ellerine sağlık
rica ederim arkadasim aslinda tanimis bi hikaye
)