Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

melikenalan

Profesyonel

• Konuyu başlatan "melikenalan"

• Özel mesaj gönder

1

Thursday, 19.07.2007, 23:42

GözLeriNi BağışLaDı°°

Küçük kız, kendini bildiği günden beri annesinden büyük bir şefkat görmüş ve ondan duyduğu sözlerle, Pamuk Prenses'ten daha güzel olduğuna inanmıştı. Ona göre; güzel yüzlü ve badem gözlüydü. Bir tanecik yavrusuydu her zaman.

İlkokula başlayınca işler değişti. Arkadaşları onun hiç de güzel olmadığını, çirkin bile sayıldığını söylemekteydi. Küçük kız ilk önceleri onlara inanmadı çünkü herkes birbirini kıskanıyordu. Ama birkaç yılda gerçeklerle yüzleşti. Annesinin bir pamuğa benzettiği yüzü, çiçek bozuğu bir cilde sahipti. "Badem" dediği gözleri ise şaşıydı. Vücudu da bir selviyi andırmıyordu. Demek ki annesi onu aldatmış ve yıllar yılı çekinmeden yalan söylemişti.

Genç kızın anne sevgisi kısa bir süre sonra nefrete dönüştü. Evlenme çağına gelmiş olmasına rağmen yüzüne bakan yoktu. Üstelik gözleri, bütün tedavilere rağmen düzelmiyordu. Genç kız, doktorların gizlice yaptığı konuşmalardan kör olacağını anladığında çılgına döndü ve kendisini hala çocukluk yıllarındaki ifadelerle seven annesinin bu yalanlarına dayanamayıp evi terk etmeye karar verdi. Fakat annesi, ondan önce davranarak, uzak bir yerde iş bulduğunu söyledi ve kazandığı paraları bir akrabasına gönderip kızına bakmasını rica etti.

Genç kız bir süre sonra görmez oldu. Karanlık dünyasıyla baş başaydı. Bu arada annesini hiç merak etmiyordu. Yalancıydı annesi, ölse bile kayıp sayılmazdı. Bir gün doktorlar, uygun bir çift göz bulduklarını söyleyerek kızı ameliyat ettiler.

Ancak o, gözünü açtığında yine aynı yüzü görmekten korkuyordu. Fakat kör olmak zordu. En azından kimseye yük olmazdı. Genç kız, ameliyat sonunda aynaya baktığında müthiş bir çığlık attı. Karşısında bir dünya güzeli vardı.

Gerçekten harika bir kızdı gördüğü. Yüzündeki bozukluklar tamamen kaybolmuştu. Çok kemerli olan burnu düzelmiş, kepçe kulakları normale dönmüş ve yaban otlarını andıran saçları dalga dalga olmuştu. Genç kız yanındaki doktora sevinçle sarılarak:

"Sanki yeniden dünyaya geldim" dedi. "Yüzümde hiçbir çirkinlik kalmamış, estetik ameliyatı siz mi yaptınız?" diye sordu. Yaşlı doktor:

"Böyle bir ameliyat yapmadık kızım" diye gülümsedi. "Annen senin için gözlerini bağışladı.!

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

2

Thursday, 19.07.2007, 23:48

Alıntı

"Böyle bir ameliyat yapmadık kızım" diye gülümsedi. "Annen senin için gözlerini bağışladı.!

O anki kızının yüz ifadesi sanirim cok kötü olmustur :(
Annelik büyük bir duygu tasir Her insan anne olamaz ...
Anneler kutsaldir bana göre :(:(

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

3

Thursday, 19.07.2007, 23:50

evet bunu kimse benim gibi anlıyamaz

..Sirin..

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

4

Wednesday, 1.08.2007, 23:00

paylasimin icin tskler

lowol

Stajyer

• Özel mesaj gönder

5

Monday, 24.12.2007, 23:34

GÖRMESİNİ BİLEN GÖZLER

Küçük kız, kendini bildiği günden beri annesinden büyük bir şefkat görmüş ve ondan duyduğu sözlerle, pamuk prensesten daha güzel olduğuna inanmıştı. Ona göre; nur yüzlü ve badem gözlüydü. Bir tanecik yavrusuydu her zaman.

Ama ilk okula başlayınca işler değişti. Arkadaşları onun hiç de güzel olmadığını, hatta çirkin bile sayıldığını söylemekteydi.
Küçük kız, ilk önceleri onlara inanmadı çünkü herkes birbirini kıskanıyordu.
Ama bir kaç yılda gerçeklerle yüzleşti. Annesinin bir pamuğa benzettiği yüzü, çiçek bozuğu bir cilde sahipti. “Badem” dediği gözleri ise şaşıydı. Vücudu da bir selviyi andırmıyordu.
Demek ki, annesi onu aldatmış ve yıllar yılı çekinmeden yalan söylemişti.

Genç kızın anne sevgisi, kısa bir süre sonra nefrete dönüştü. Evlenme çağına gelmiş olmasına rağmen yüzüne bakan yoktu. Üstelik de gözleri, bütün tedavilere rağmen düzelmiyordu. Genç kız, doktorların gizlice yaptığı konuşmalardan kör olacağını anladığında çılgına döndü ve kendisini hâlâ çocukluk yıllarındaki ifadelerle seven annesinin bu yalanlarına dayanamayıp evi terk etmeye karar verdi. Fakat annesi, uzak bir yerde iş bulduğunu söyleyerek ondan önce davrandı ve kazandığı paraları bir akrabasına gönderip, kızına bakmasını rica etti. Genç kız bir süre sonra görmez oldu. Karanlık dünyasıyla baş başaydı. Bu arada annesini hiç merak etmiyordu. Yalancıydı annesi, ölse bile bir kayıp sayılmazdı. Bir gün doktorlar, uygun bir çift göz bulduklarını söyleyerek kızı ameliyat ettiler.

Ancak o, gözünü açtığında yine aynı yüzü görmekten korkuyordu. Fakat kör olmak zordu. En azından kimseye yük olmazdı. Genç kız, ameliyat sonunda aynaya baktığında, müthiş bir çığlık attı. Karşısında bir dünya güzeli vardı.

Gerçekten de harika bir kızdı gördüğü. Yüzündeki bozukluklar tamamen kaybolmuştu. Çok kemerli olan burnu düzelmiş, kepçe kulakları normale dönmüş ve yaban otlarını andıran saçları, dalga dalga olmuştu. Genç kız, yanındaki yaşlı doktora sevinçle sarılarak: “Sanki yeniden dünyaya geldim!” dedi. “Yüzümde hiçbir çirkinlik kalmamış, estetik ameliyatı siz mi yaptınız?” Yaşlı doktor: “Böyle bir ameliyat yapmadık kızım!.” diye gülümsedi. Annenin bağışladığı gözleri taktık. Sen, onun gözünden gördün kendini!.”

*-*Trinity*-*

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

6

Tuesday, 25.12.2007, 14:04

Görmesini bilen gözleremi sahibiz yoksa gözlerimiz gerçegi görürde bizlermi başka algılarız

Gösterdim >>> Gördü Anlamına Gelmez...
Söyledim >>> Duydu Anlamına Gelmez...
Duydu >>> Dogru Anladı Anlamına Gelmez...
Anladı >>> Hak Verdi Anlamına Gelmez...
Hak Verdi >>> İnandı Anlamına Gelmez...
İnandı >>> Uyguladı Anlamına Gelmez...
Uyguladı >>> Sürdürecek Anlamına Gelmez...

Paylaşımına saglık lowol :up:

lowol

Stajyer

• Özel mesaj gönder

7

Tuesday, 25.12.2007, 14:58

`Nasıl bakarsan öyle görürsün` . `Bakmasını bilmeyene göz ne yapsın` sözü de Hz . Ali ye ait. Her şeyi sevimli, güzel, cana yakın gösteren iman gözlüğüyle etrafına bakan insan bir arı gibi marifet balı yapmasını çok iyi bilir. Maksat bakıp da görmek, görüp de marifet balı yapabilmektir.

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

8

Tuesday, 25.12.2007, 15:31

bu hikaye cok güzel her okudumda cok severim ama enneye kızmaktanda kendimi alamam.
bazan sevmek yetmez ve onu hayata hazırlamak icin duygusalıktan cıkıp mantıklı yasamın gerceklerine hazırlamak gerekir bu emek demek sevmek kolaydır cünki güzel bisey sevmek basarı ona emek vermektir mutluluk bu emege degdigini görmektir.paylasımın icin cok tesekkürler.

lowol

Stajyer

• Özel mesaj gönder

9

Tuesday, 25.12.2007, 18:33

Hayir melike kesinlikle sana katilmıyorum bu konuda anelik şevkat demeki,sevgi demek,yürek demek bir tek sevgi yetmez diyosun unutmaki cocugu büyüten kişiselleştiren piskolojisini yapılandıran sevgidir.Şevkat ve Sevgiden mahrum bir çocuk büyüyünce pisikolojik bunalıma girer

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

10

Tuesday, 25.12.2007, 19:04

ya tabiki ama bak buna doymus cocuk diyorlar.
fakat zaman geliyor ben cocuklarımın hatalarını görüyorum iki ikaz ediyorum cok etkili olmuyor sonra karsıma alıp, hatasını anlatıp ceza sistemini devreye sokup, telefonunu belli sürede almak yada bununla tehdit etmek gibi sonrada biliyorum bana kızıyorsun sen üzülünce canım acıyor ama hataların karekterin olunca daha cok üzülüceksin, senin icin yapabilcek birseyimde olmucak bana kızgınsın ilerde bir gün bana tesekkür ediceksin diyorum.
ve ses tomun sert oluyor ve o karsımda üzgün oturuyor gözlerindeki üzüntüyü görmek canımı yakıyor ama ona sarılmıyorum yada cezasından vaz gecilmiyor. onu cok seviyorum inan ama bunu yasaması gerekiyor cünki daha cocuk ve yasanım sorumlukların hayatın acımasızlının henüz farkında olamıcak kadar masum ve ama hep cocuk kalmıcak bunları yasamasa olgunlasamaz ve hayatını idame edemeyen bi zavallı olur yasamı ve yasamayı ögrenmek zorundalar.
bunu öbür iki kızımlada yasadık ve sonuclar cok güzel inan esrada yasıyor sefkat ve merhamet sart egitim sevgiyle törüleyip sekilendirmektir gercekcilikte sevgi kadar sart.

ayşeceren

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

11

Wednesday, 27.08.2008, 10:25

Görmesini Bilen Gözler

Küçük kız, kendini bildiği günden beri annesinden büyük bir şefkat görmüş ve ondan duyduğu sözlerle, pamuk prensesten daha güzel olduğuna inanmıştı. Ona göre; nur yüzlü ve badem gözlüydü. Bir tanecik yavrusuydu her zaman. Ama ilkokula başlayınca işler değişti. Arkadaşları onun hiç de güzel olmadığını, hatta çirkin bile sayıldığını söylemekteydi. Küçük kız, ilk önceleri onlara inanmadı çünkü herkes birbirini kıskanıyordu. Ama bir kaç yılda gerçeklerle yüzleşti. Annesinin bir pamuğa benzettiği yüzü, çiçek bozuğu bir cilde sahipti. "Badem" dediği gözleri ise şasiydi. Vücudu da bir serviyi andırmıyordu. Demek ki, annesi onu aldatmış ve yıllar yılı çekinmeden yalan söylemişti.

Genç kızın anne sevgisi, kısa bir süre sonra nefrete dönüştü. Evlenme cağına gelmiş olmasına rağmen yüzüne bakan yoktu. Üstelik de gözleri, bütün tedavilere rağmen düzelmiyordu. Genç kız, doktorların gizlice yaptığı konuşmalardan kör olacağını anladığında çılgına döndü ve kendisini hâlâ çocukluk yıllarındaki ifadelerle seven annesinin bu yalanlarına dayanamayıp evi terk etmeye karar verdi. Fakat annesi, uzak bir yerde is bulduğunu söyleyerek ondan önce davrandı ve kazandığı paraları bir akrabasına gönderip, kızına bakmasını rica etti.

Genç kız bir süre sonra görmez oldu. Karanlık dünyasıyla baş başaydı. Bu arada annesini hiç merak etmiyordu. Yalancıydı annesi, ölse bile bir kayıp sayılmazdı. Bir gün doktorlar, uygun bir çift göz bulduklarını söyleyerek kızı ameliyat ettiler.

Ancak o, gözünü açtığında yine ayni yüzü görmekten korkuyordu. Fakat kör olmak zordu. En azından kimseye yük olmazdı. Genç kız, ameliyat sonunda aynaya baktığında, müthiş bir çiğlik attı. Karsısında bir dünya güzeli vardı. Gerçekten de harika bir kızdı gördüğü. Yüzündeki bozukluklar tamamen kaybolmuştu. Çok kemerli olan burnu düzelmiş, kepçe kulakları normale dönmüş ve yaban otlarını andıran sacları, dalga dalga olmuştu. Genç kız, yanındaki yaslı doktora sevinçle sarılarak:"Sanki yeniden dünyaya geldim!" dedi. "Yüzümde hiçbir çirkinlik kalmamış, estetik ameliyatı siz mi yaptınız?"Yaşlı Doktor: "Böyle bir ameliyat yapmadık kızım!"diye gülümsedi. Annenin bağışladığı gözleri taktık. Sen, onun gözünden gördün kendini!"

12

Wednesday, 17.08.2011, 00:13

<<Görmesini Bilen Gözler>>

GÖRMESİNİ BİLEN GÖZLER

Küçük kız, kendini bildiği günden beri annesinden
büyük bir şefkat görmüş ve ondan duyduğu sözlerle,
pamuk prensesten daha güzel olduğuna inanmıştı.
Ona göre; nur yüzlü ve badem gözlüydü. Bir tanecik
yavrusuydu her zaman. Ama ilk okula başlayınca işler
değişti. Arkadaşları onun hiç de güzel olmadığını, hatta
çirkin bile sayıldığını söylemekteydi. Küçük kız, ilk
önceleri onlara inanmadı çünkü herkes birbirini
kıskanıyordu. Ama bir kaç yılda gerçeklerle yüzleşti.
Annesinin bir pamuğa benzettiği yüzü, çiçek bozuğu
bir cilde sahipti. "Badem" dediği gözleri ise şaşıydı.
Vücudu da bir serviyi andırmıyordu. Demek ki, annesi
onu aldatmış ve yıllar yılı çekinmeden yalan söylemişti.

Genç kızın anne sevgisi, kısa bir süre sonra nefrete
dönüştü. Evlenme çağına gelmiş olmasına rağmen yüzüne
bakan yoktu. Üstelik de gözleri, bütün tedavilere rağmen
düzelmiyordu. Genç kız, doktorların gizlice yaptığı
konuşmalardan kör olacağını anladığında çılgına döndü
ve kendisini hâlâ çocukluk yıllarındaki ifadelerle seven
annesinin bu yalanlarına dayanamayıp evi terk etmeye
karar verdi. Fakat annesi, uzak bir yerde iş bulduğunu
söyleyerek ondan önce davrandı ve kazandığı paraları
bir akrabasına gönderip, kızına bakmasını rica etti.
Genç kız bir süre sonra görmez oldu. Karanlık dünyasıyla
baş başaydı. Bu arada annesini hiç merak etmiyordu.
Yalancıydı annesi, ölse bile bir kayıp sayılmazdı.
Bir gün doktorlar, uygun bir çift göz bulduklarını
söyleyerek kızı ameliyat ettiler.

Ancak o, gözünü açtığında yine aynı yüzü görmekten
korkuyordu. Fakat kör olmak zordu. En azından kimseye
yük olmazdı. Genç kız, ameliyat sonunda aynaya baktığında,
müthiş bir çığlık attı. Karşısında bir dünya güzeli vardı.

Gerçekten de harika bir kızdı gördüğü. Yüzündeki
bozukluklar tamamen kaybolmuştu. Çok kemerli olan
burnu düzelmis, kepçe kulakları normale dönmüş ve
yaban otlarını andıran saçları, dalga dalga olmuştu.
Genç kız, yanındaki yaşlı doktora sevinçle sarılarak:
"Sanki yeniden dünyaya geldim!" dedi. "Yüzümde hiçbir
çirkinlik kalmamış, estetik ameliyatı siz mi yaptınız?"
Yaşlı doktor: "Böyle bir ameliyat yapmadık kızım!."
diye gülümsedi. Annenin bağışladığı gözleri
taktık. Sen, onun gözünden gördün kendini!."
[align=center][img]http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/2//65/400/65400787_1287287059_d9320161b71d860a400240cd1f35d9a3.gif[/img][/align]

• "<<berdush>>" bir erkek

• Özel mesaj gönder

13

Wednesday, 17.08.2011, 00:15

Güzel,etkileyici..
paylasan yüregine saglik asi..
Ama şimdi endişelenirim ben üşürsün diye. Dur Marmara’yı örteyim üstüne.

midestino34

Profesyonel

• "midestino34" bir kadın

• 1456645
  • Özel mesaj gönder

14

Wednesday, 17.08.2011, 00:20

çok güzel bi hikaye yüregine saglık asim tskk paylasımın için
[size=10][color=#009999]Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bugün hayat veren su, yarın seni boğabilir. [/color][/size]

15

Wednesday, 17.08.2011, 00:31

cok güzeldi emegine saglik asi can canim...
tesekkürler...

16

Wednesday, 17.08.2011, 00:38

okudum ve çok etkilendim sizlerle paylaşmak güzel:)
ben tesekkür ederim yorum ve begenileriniz için:_)
[align=center][img]http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/2//65/400/65400787_1287287059_d9320161b71d860a400240cd1f35d9a3.gif[/img][/align]

17

Wednesday, 17.08.2011, 00:55

cok guzelmis tskler
http://c1201.hizliresim.com/t/8/1njnx.gif