Haberlerde izliyorum yine ilk gün desteğe giden ekibe Van'lı bir bey diyor ki; Burası Türkiye olsaydı çoktan yardım gelmişti...!!!
Şöyle yanıt veriyor bu sözü duyan kişi ;
Ben Türkiye'deyim şu an Türk topraklarında Van'dayım ve Van Türkiye'nindir...!
Kusura bakmasınlar İzmit,Gölcük,Yalova,Gebze depreminde o sabah sekizde Bayramoğlundan Bursa'ya gittim zar zor.Gece iki üç gibi olan deprem ve saat sabahın sekizi dokuzu hala hiç bir yardım yoktu halk kendi kendine çaresiz çırpınıyordu.O zaman biz batıda yaşayanlar Türkiye'de yaşamıyoruz.Yoksulluk batıdada var, deprem batıdada var, doğuda olan herşey batıdada mevcut siz hiç Karadenizin dip bucak köylerine gitmeyi denedinizmi? Siz hiç Bursa'nın dip bucak dağ köylerine gittiniz mi? Doğuda yoksulluk var evet ama öylede düğünler izliyorum ki havada dolarlar gelin altınları taşıyamıyor.Biz bir evi alamazken doğudaki kardeşimin yaylaları,ovaları,köyleri var.Ama biz bunu ülkemize karşı gelme bölme amacı olarak kullanmıyoruz.
Artık herkes toparlanmalı.Bu ülke hepimizin problem her yerde, sorun her yerde deyip el ele vermeli.Kurtuluş savaşında çerkez,kürt,laz,boşnak,arnavut,gürcü vb. omuz omuza savaşan dedelerimizin kemiklerini sızlatmayalım.Artık bölücülere kanmayalım!
Bir sahne daha gözümde canlanıyor.Hatırlarsanız bir delikanlı çocuk 14-15 yaşlarında polisi taşlarken annesi geliyor alıyor polisin elinden döve döve eve götürüyor.Polis ble şaşkınlıkla gülerek izliyor.İşte anne babalarında bunu yapması lazım artık.Hapishaneye göndereceğine,dağlara göndereceğine evinde kapatsın okulda kapatsın eğitsin...
Artık lütfen herkes üstüne düşen görevi yapsın.Bence Allah bile sallamaya başladı kendinize gelin, kardeş kardeşe sarılın diye!!!