Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

Melye

Moderatör

• "Melye" bir kadın
  • Konuyu başlatan "Melye"

• 990289
  • Özel mesaj gönder

1

Thursday, 23.08.2012, 14:03

Öksüren ve İnleyen Kül Tablası...

Özel olarak tasarlanan küllüklerin üzerine sigara bırakıldığında öksürme ve inleme sesi veriyor.

Sigarayı bıraktıran kül tablaları ilgi görüyor. Özel olarak tasarlanan küllüklerin üzerine sigara bırakıldığında öksürme ve inleme sesi veriyor. Kültablası aynı zamanda, kırmızıdan siyaha dönüşen akciger görüntüsü ile de itici görüntü oluşturuyor.

Hediyelik eşya satıcılarından Adem Aydın, Çin'den ithal edilen küllüklerin çukur kısmının akciğerin kesiti şeklinde tasarlandığını ve üzerindeki sensörler sayesinde öksürme ve inleme sesi çıkarttığını belirterek şunları söyledi:

"Özel olarak tasarlanan sigara tablalarının üzerine yanar halde bir sigara bıraktığınızda öksüren bir insan sesi veriyor. Tablanın diğer bölümüne sigaranızı bıraktığınızda ise sigara içtiği için hastalanan bir insanın inleme sesi çıkıyor. Sigara tablasını iki kişi aynı anda kullandığında hem öksürme, hem de inleme sesi birlikte duyuluyor. Tablanın içerisindeki kırmızı renkli akciğer görüntüsü de sigaradan ısınınca koyu kahverengi bir renge bürünüyor."

Adem Aydın, öksüren ve inleyen sigara tablalarının daha çok sigarayı bırakması istenilen kişilere yakınları tarafından hediye edilmek için satın alındığını da belirterek, "Küçük bir pil ile çalışan sigara tablalarını tanesi 15 liraya satıyoruz" diye konuşuyor.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, ülkemizde erkeklerin yüzde 49.5'inin, kadınların ise yüzde 21.3'ünün sigara bağımlısı olduğunu belirterek, "Sigara karşıtı bu tip ürünlerin sigara bırakmak isteyenlere faydası olabilir" dedi.
Kayseri

Oqus Pokus

Moderatör

• "Oqus Pokus" bir erkek

• 990289
  • Özel mesaj gönder

2

Thursday, 23.08.2012, 16:03

Sanki ben sigara içince öksüreceğimi, ciğerlerimin ne hale geleceğini bilmiyor muyum arkadaş. O zaman fabrika bacalarından zarar gören ozon tabakası içinde caydırıcı benzer bişey yapsınlar. Otolardan yayılan gazlar içinde, GDO'lu yiyecekler vs... bi sigaraya neden bu kadar takıyolar anlamıyorum. Emin olsunlar içen herkes zararlarını fazlasıyla biliyor ve hiç bir sigara tiryakisi de bu ürünü kullanmaz.
Bu kadar rahatsız edici bişeyse devletin gücümü yetmiyor zamanın Osmanlı Padişahı gibi üretimi ve satışı, tüketimi yasaklansın bu kadar basit. Yoksa da bırakan canı isteyen içsin yaa. Demokratik ve özgür bir ülkede yaşıyoruz sanıyorum. İran'da yasaklanabilir orada Demokrasi yok :)))

Ben ki paketler üzerinde ki o acayip morgda çekilen ölü, kararmış akciğer resimleri vs... bunlara bile tahammül edemeyip üzerini özenle kapatan birisi olarak ürünü beğenmediğimi ama itinayla haberin bize ulaşması için verilen emeğe teşekkür ederim.

3

Thursday, 23.08.2012, 16:06

Efet sigara kötü bir aliskanlık ama bnde kötüyüm fark etmez :D :D

4

Thursday, 23.08.2012, 16:58

Supermis:haha: Eglenceli ama sigara birakmayada faydasi olmaz kanimca:))
"Aci nereye" dokunduysa, "Dua oraya" olsun ..