Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

ZENoBIA

Bilge

• "ZENoBIA" bir kadın
  • Konuyu başlatan "ZENoBIA"

• Özel mesaj gönder

1

Wednesday, 7.11.2012, 14:30

Toplu İntihar: 200 Koyun Telef Oldu

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Kötek Köyü'nde merada otlayan 800 koyundan 200'ü sürü psikolojisi kurbanı oldu.

BİR KOYUN UÇURUMDAN ATLAYINCA DİĞERLERİ DE PEŞİNE GİTTİ

Karakuş Köyü'nde yaşayanlara ait 800 koyundan oluşan sürü, önceki gün Kötek Köyü mevkiinde iki çoban tarafından otlatılmaya götürüldü. Öndeki bir koyun sarp kayalıklardan karşı yamaca geçmek için atlayınca arkasındaki sürü peşinden gitti. Art arda atlayan koyunların bir bölümü kayalıklara çarpıp aşağı yuvarlandı.

Uçurum dibine düşen 200 kadar koyun telef oldu, 30 kadarı ise ölmeden kesildi. Köye 5 kilometre uzaklıktaki yerde meydana gelen olaya arkadaşı ile beraber sabah çay içerken tanık olduğunu kaydeden çoban Cevat Arslan, "Koşarak gittiğimde koyunlar atlamaya başlamıştı. Mani olmaya çalıştım ama kurtaramadım. Üzerime sanki koyun yağıyordu. Ağlayarak köye gittim ve gördüklerimi anlattım" diye konuştu.

Köylülerden Selçuk Bayraktar ise zararın düşündüklerinden de fazla olduğunu söyledi. Bayraktar, "Köyde her ailenin ortalama 20 koyunu vardı. Bu olay hepimizi zarara uğrattı" dedi.

2

Sunday, 11.11.2012, 01:50

Sürü psikolojisi tanımına tipik bir örnek... bazı insanlar bundan ders almalı....
Gülümsüyorum... Çünkü gülmek,canımı sıkan şeyi açıklamaktan daha kolay..

ZENoBIA

Bilge

• "ZENoBIA" bir kadın
  • Konuyu başlatan "ZENoBIA"

• Özel mesaj gönder

3

Sunday, 11.11.2012, 16:03

aslına bakarsan farkında olmadan opsikoloji insanlardada var,çabuk unutarak bazı şeyleri balık hafızasına sahip olduk,yapılan haksızlıklar karşısında kaplumbağa gibi kabuğa çekildik,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın aman bana bir şey olmasında ne olursa olsuncu olduk,birinin dediğini uygularken sürü psikoloji ile peşinden gider oluk,şöyle bakınca insanız değilmi diorum.
Malesef sürü psikoloji çok şeyi silip süpürüyor,tıpkı bir sürüyü yok edebildiği gibi.